torsdag 30 december 2010

Tjugotio.

Såhär på årets sista skälvande dagar tycker jag att det kan vara på sin plats med en liten tillbakablick över det som har varit. 2010 har varit mitt första hela år med bloggen och här följer en kavalkad av saker som dykt upp under året.
Januari: Jag stickar bröllopssjal, fusar plast och syr en skridskoväska. Dessutom funderar jag över kreativa nyårslöften.
Februari: Sjalbröllopet går av stapeln och jag paniksyr en påsväska att ha med på festen. Jag provar att spinna på slända (dock utan större framgång) och bevistar Fårfesten i värmlandsmetropolen Kil.


Mars: Jag gör loppisfynd i vårliga färger och tillverkar ett rosa halsband.

April: Jag fyndar Graninge-stövlar, syr ett girafflinne, virkar av plastpåsar och får en kasse visad på Tygkassebloggen.

Maj: Jag går på gårdsloppis och på Sätergläntans vårutställning. Jag deltar i nåldynebyte på Mönsterarkivet och syr voodoo-nåldynan som flyttar hem till Janette och döps till Erna.

Juni: Månaden börjar med ett nytt liv när jag blir faster åt lilla A och slutar med att Hultsfred med sin mångåriga tradition av festivalslöjd går i graven. Däremellan lägger jag mosaik och åker på road trip till Skåne. Dessutom skaffar jag en besöksräknare som i skrivande stund är uppe i nära 20 000 sidvisningar.

Juli: Balkongbordet blir färdigt. En stor del av min semester ägnas åt pyssel. Jag besöker Falkängens hantverksby och fikar på Nyfiket och Café Tubby. I slutet av månaden upptäcker jag Saras blogg och anmäler mig till hennes studiecirkel i miljövänligt byggande.

Augusti: Slips-outfiten kommer i min ägo, jag skurar köksskåp på Glamsarvet, det blommar på balkongen och jag nyttjar den för lite kvällsbroderi. Augusti är också månaden då både jag och bloggen fyller år. Jag firar mig själv med en rosa kaka och bloggen med en utlottning där hela 74 personer tävlar om pysselpaket.
September: Slöjdklubben drar igång för hösten. Gåbortsvantarna blir färdiga, jag fixar en syhörna i hallen, byter slöjd med Ä I A Gart-Lina och ATC med Jag blommar-Maria. Sist men inte minst tänker jag mycket på politik.

Oktober: Jag beskådar terrakottasoldater i Stockholm och EcoCraft i Värnamo, går på Eko-Bazaar i Falun och åstadkommer två olika mössor.

November: En lite för aktiv höst börjar ta ut sin rätt och jag är trött och sur en stor del av tiden. En återbrukskurs i plåt och några adventsstjärnor hjälper en bit på vägen tillbaka mot pepp och glädje. Jag inleder UFO-kalendern i hopp om att kunna avsluta några pysselprojekt som pågått alltför länge.

December: Den kitschiga julkrubban från Kraków kommer fram igen. Jag syr en bok, julpysslar i papper samt deltar i Mönsterarkivets julpyntsbyte. En julkrans och några egengjorda julklappar blir det också innan det är dags att summera året.

Gott nytt år, alla ni som läser! Ni ska veta att jag uppskattar era besök och kommentarer väldigt mycket. Hoppas att ni vill följa mig in i 2011!

4 kommentarer:

 1. Klart att jag följer med i din blogg även 2011. Fin sammanfattning du gjort över året.
  Önskar dej ett riktigt GOTT NYTT ÅR.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så spännande att följa det år som varit eftersom jag inte hittade din blogg förrän en bra bit in på året.
  Jag hoppas att du får ett riktigt gott 2011!

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt år! och jag älskar fortfarande Erna =)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails