onsdag 15 december 2010

Hyacint.

En hyacint har flyttat hem till mig. Jag planterade den i en emaljmugg, som för övrigt har varit vindrickarmugg under ett antal festivaler och vars julighet jag plötsligt upptäckte, tillsammans med lite mossa och några flugsvampar.

Det här var för några dagar sedan och nu har den slagit ut, skjutit i höjden och bågnar under sin egen tyngd. Så blir det alltid med mina hyacinter, det är lite synd tycker jag. Är det nån som vet hur man får dem att sluta växa så förbaskat?

6 kommentarer:

 1. Man ska inte vattna dem (nästan alls) :)
  Skönaste festivalmuggen! Gilla på den.

  SvaraRadera
 2. Och se till att köpa en riktigt knubbig lök med minimal knoppstängel. Och jag tror de växer mindre ju svalare de står.
  Jag köpte ju en hutlöst dyr hyacint för några veckor sedan men det var det värt för den har haft precis det önskade beteendet! Jättevacker och orkar stå själv.

  SvaraRadera
 3. Åh, så fint! Älskar vita hyacinter, och har just nu fem stycken hemma. Det konstiga är att de är helt perfekta allihopa, de är raka, ståtliga, och står alldeles själv! :-) Min mamma har sagt till mig att det har att göra med hur mycket ljus de får. Alltså, ju ljusare de står desto rakare blir de...annars söker de sig liksom mot ljuset och kroknar. Tack för att du ville dela med dig av ditt stärkningtips, det är väldigt intressant att höra alla tips! Kram

  SvaraRadera
 4. Hyacinter är ett måste till jul - och så roligt med en mugg med historia! :-)

  SvaraRadera
 5. Tror också det har med hur mycket ljus de får och sedan är det ju helt förkastligt att som jag ställa dem i fönstret över ett varmt element. De växer så det knakar och blommar över på nolltid så ofta får jag köpa nya några dagar innan jul (och då hinner de inte slå ut hå hå ja ja).

  SvaraRadera
 6. Åh, nu blev jag sugen på hyacinter...
  Det var en väldans fin mugg det där.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails