lördag 25 december 2010

Kakelkuddarna.

Min bror och svägerska fick ett par kuddar, på vilka jag tryckt samma mönster som på deras kökskakel, i julklapp. Det där kaklet kommer antagligen att ryka i en framtida renovering, så jag tyckte att det kunde vara kul att bevara mönstret på nåt sätt. Det visade sig dessutom att de saknade kuddar till kökssoffan, så det var en lyckträff.

Trycket är gjort för hand. Senast jag var där smygfotade jag kaklet. Nedan syns bilden i den beskurna variant som jag använde till schablonen. Jag skrev ut bilden, klippte ut en fjärdedel av den och förstorade till dubbel storlek med hjälp av kopiator (det hade ju varit enklare att kopiera bilden rakt av, men då rymdes den inte på pappret). De kopierade delarna tejpade jag ihop till en ny bild som jag kalkerade av på självhäftande plast. Sen skar jag ut schablonen, klistrade fast delarna på tyget och tryckte med svart textilfärg. Lite pyssligt, men det var kul, och resultatet blev minst lika bra som jag vågat hoppas. Och självhäftande plast är verkligen the shit till schablontryck. Det förenklar obeskrivligt att schablonen ligger stilla på tyget.

Kuddfodralen sydde jag efter att jag tryckt tyget. De är ungefär 40x40 cm stora och har blixtlås på baksidan. Som kuriosa kan nämnas att tyget, ett lite kraftigare vitt bomullstyg, är en rest från det flaggspel med min brors och svägerskas namn på som jag sydde till deras bröllop i fjol somras.

Fler julklappsinlägg följer en annan dag...

2 kommentarer:

  1. Vilken smart julklapp! Och fin!

    SvaraRadera
  2. Snyggt! Gick det att använda den självhäftande plasten mer än en gång, eller skar du flera schabloner?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails