lördag 10 juli 2010

Balkongföljetong del IV - bordet är färdigt!

Mitt mosaikbord är klart! Jag fogade det för ett par veckor sedan och sedan fick fogen härda långsamt medan jag pysslade om den och sprayade vatten på den då och då. Detta på inrådan av min bror, som lagt mosaik tidigare.
Själva fogningen var inte svår. Däremot var det nervöst mot slutet, eftersom det var oklart in i det längsta huruvida fogmassan skulle räcka till. Kanske hade det inte skadat att ha lite mer, och ett tag funderade jag på att foga en gång till, men nu är jag nöjd ändå och det får nog vara som det är.
För att inte fogmassan skulle rinna av under fogningen tejpade jag en sarg av silvertejp runt bordsskivan. Det gjorde att det blev en liten kant av uppdriven fogmassa som jag fick slipa ner med sandpapper när fogen härdat färdigt.


Jag är otroligt nöjd! Det var jätteroligt att lägga mosaiken, testa och fundera på olika mönstervarianter. Jag gillar att bitarna har olika färger och former, men att det ändå gick att få ett hyfsat symmetriskt mönster. Det är en del bitar kvar, får väl se vad jag ska hitta på med dem.


Eftersom bordsunderredet blivit ganska blekt av solen har jag målat det med ett lager röd färg som påminner om den färg bordet hade närjag först köpte det. Jag köpte helt enkelt den färg som hade den bästa nyansen. Det råkade vara rostskyddsfärg och det skadar ju inte.


Sent omsider har jag nu äntligen möbler på balkongen, så nu är det bara att hoppas på fortsatt bra balkongsittarväder...

10 kommentarer:

 1. Det blev riktigt snyggt! och ska det fortsätta vara så varmt och skönt så kan du nästan flytta ut på balkongen... Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Mosaik ser roligt ut att lägga. Jag måste testa det någon gång!

  SvaraRadera
 3. Vackert!
  Jag har gjort ett mosaikbord för många år sedan, med krossat porslin. Har fortfarande kvar det, men det har stått ute i alla år (11 år) och flyttat två gånger så det har blivit lite illa medfaret. STår fortfarande på vår farstukvist. Jag har bloggat om det här:
  http://jagblommar.blogspot.com/search?q=mosaikbord
  Om du vill se!
  KUL med ditt emaljerade kastrullfynd!

  SvaraRadera
 4. Vilket fint mönster! Bra gjort!
  Har själv ett bord på landet som jag lagt mosaik på ( http://www.supersebbe.com/pyssel/pyssel14.htm ).
  Det ska nog få bli köksbord snart. :)

  SvaraRadera
 5. Vad kul det ser ut! Och fint blev det. Jag håller också tummarna för fortsatt fint balkongväder. Annars är det ju mysigt att sitta i regnet och lysna på dropparna också, om man har tak förstås.

  SvaraRadera
 6. Det blev superfint! Verkligen super!

  SvaraRadera
 7. Hej! Surfar runt på din blogg - vad mycket fint du gjort! Bordet är helt fantastiskt!

  SvaraRadera
 8. Jättefint! Hade inte sett att det förställde en blomma tidigare. Väldigt, väldans fint!

  SvaraRadera
 9. Så kommer en över detta i arkivet! Fybaske mig vad snyggt! Jag har ett soffbord hemma jag börjat samla porslinsspillror till. Åh, vad peppad jag blev att slå sönder servisen.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails