söndag 2 januari 2011

Lilla A:s täcke.

Jag fortsätter visa julklappar även om vi nu är inne på ett nytt år. I våras, veckorna innan lilla A skulle komma till världen, började jag på ett lapptäcke till henne (fast då visste jag förstås inte att det var just hon som låg i min svägerskas mage). Jag kom en bit på väg och sedan stannade arbetet av, ungefär samtidigt som A föddes.
Dagarna innan jul tog jag så fram täcket och sydde klart det, så istället för födelsepresent, som ursprungligen var tanken, så blev det första julklappen. Jag fick sy jag in i det längsta innan vi skulle åka hem till dem på julafton och kom då så långt som att täcket var klart och ihopsytt, men inte quiltat. När paketet öppnats fick täcket följa med hem igen och på juldagen gjorde jag det helt färdigt.

Jag är jättenöjd med täcket! Färgerna blev glada och fina tillsammans och det var väldigt roligt att göra. Inspirationen till kompositionen fick jag från Åsa Wettres bok Gamla svenska lapptäcken och sen har jag byggt vidare på det lite som jag tyckte, tills det blev lagom stort (vilket innebär ungefär 80x100 cm).
Alla tyger är köpta på second hand, mest örngott och påslakan. Stoppningen är vanlig täckesvadd.Och så måste jag få skryta lite om baksidan! :) Jag är nöjd över att jag fick den helt slät och utan veck. Istället för att quilta runt varje liten bit, sydde jag quiltsömmarna runt lite större block av lappar, vilket gjorde att det blev ett ganska fint "mönster" även på täckets baksida. P g a dålig fotobelysning är det dock lite svårt att urskilja det här.


Lilla A håller precis på att lära sig sitta, så täcket passar säkert bra att sitta och leka på längre fram i vinter.

12 kommentarer:

 1. JÄTTEFINT! Den där boken tror jag att min mamma har. Den ska jag Janne mig ta och låna!

  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för kommentaren. :)

  Jösses ett sånt fint täcke. Fin inspiration! Jag har planer på att göra ett stort till vår dubbelsäng någon gång under 2011.

  SvaraRadera
 3. Ja, täcket blev verkligen jätte-jättefint! Kramar från mamma/lilla A.s farmor

  SvaraRadera
 4. Verkligen urfint! (Som allt du gör...) Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig julklapp - och vilket jobb med alla lappar och stickningar!

  SvaraRadera
 6. Hej! Vilket jobb med täcket och vad härligt det blev! Jag använde ett program som heter GIMP, gratis på nätet. Lassoverktyget var bra och enkelt. Fråga gärna igen om du vill!

  SvaraRadera
 7. Oj, vilket fint täcke! Jättefina tyger och färger och kombinationen. Inget fel, alla rätt!

  SvaraRadera
 8. Verkligen ett jättefint täcke! Jag förstår att du är nöjd med baksidan, det är min akilleshäl också. Skulle gladeligen leja bort kviltandet.

  SvaraRadera
 9. Du är verkligen såå skicklig!! Vilken julklapp!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails