söndag 23 januari 2011

Do Redo och Alltid Redo.

Jag har haft en grymt rolig helg som kursledare i återbruksslöjd, en av många kurser på en årligen återkommande kurshelg arrangerad av Dalarnas Scoutdistrikt. Det var bara fyra deltagare på min kurs och det hade fördelen att jag hade gott om tid för alla och även hann slöjda lite själv mellan varven.
Temat var kreativt återbruk och vi jobbade i textil, plåt, plast och papper. Jag hade tagit med mig en hel del material och egen slöjd som inspiration och lät deltagarna arbeta ganska fritt, det fungerar ju bra när man är såpass få. Jag tror att jag lyckades väl i mitt uppsåt att inspirera, för både kreativitet och arbetsglädje flödade hela helgen. När det vid lunchtid idag var dags att samla ihop alla alster till en liten utställning blev jag både överraskad och stolt - över hur mycket fyra personer hinner åstadkomma på en och en halv dag och över att jag kunnat inspirera till allt detta. Härligt!

Vi hade också besök av snart sagt alla andra deltagare på kurshelgen i vårt arbetsrum och mina kursdeltagare var riktiga ambassadörer för återbruket, visade runt och berättade. Av kommentarer och frågor att döma var det många som blev nyfikna och tyckte att det vi höll på med verkade roligt. Både återbruk och att göra saker som man kan ha användning för rimmar väl med scoutideologin som jag förstått det. Flera hoppades att kursen skulle komma i repris nästa år och en erbjöd sig t o m att vara med som hjälpledare isåfall! Det är så roligt med all respons och alla härliga människor och nu har jag fullt med ny egen inspiration och slöjdlust också.

9 kommentarer:

 1. Det är så himla roligt att få skapa tillsammans....och att göra om gamla saker till nya ting :-)

  SvaraRadera
 2. fina grejer! jag vill också lära mig göra sådär av konservburkar.
  (och ja, broderiet var superfint ;)

  SvaraRadera
 3. Kul kurs! Sådant jag gillar!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad roligt att se att det sprudlade återbruksglädje! Det känns hoppfullt och kul!

  SvaraRadera
 5. Åh, så härligt att du fick dela med dig av din skaparglädje och kunskap! Det låter som en spännande helg där jag själv gärna hade deltagit! :-)

  SvaraRadera
 6. åh, jag gillar lampetten till höger! din? känner igen kaviartuben!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig helg vi hade med dig, tusen tack Ida för alla dina idéer och all inspiration du gav oss hela helgen! Ska ut och jaga rätt på en gammal ulltröja att tvätta "fel" nån dag.

  SvaraRadera
 8. Vilka fina, fina saker ni gjort!

  SvaraRadera
 9. Tack för förra helgen, det var så kul. Gick inte lika bra när jag skulle sy i en dragkedja själv, men skam den som ger sig. Kram

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails