torsdag 1 september 2011

String-plagiat.

I våras läste jag hos Kurbits om företaget Stringlampan. Så himla snygga lampor! Plötsligt visste jag vad jag skulle göra med en loppisfyndad lampskärmsstomme som låg i ett skåp och som jag planerat att klä med tyg. Simsalabim - en egen stringlampa till sisådär en tiondel av priset. (Missförstå mig inte - jag betalar gärna för hantverk, men jag är inte beredd att betala över tusen kronor för något som jag med en rimlig arbetsinsats kan göra själv.)Jag är nöjd med beslutet att måla stommen svart, tycker faktiskt att det blev ännu snyggare än de vita stommarna som originalen har. Det hade kanske varit roligare med plastband i någon annan färg, men jag var rädd att det skulle "stjäla" för mycket ljus.Stringlampan har förresten döpt sina lampor till fulsnygga tant- och farbrornamn av den typ som jag gillar - Valter, Greta, Dagmar och Eskil för att bara nämna några exempel. Jag tror kanske att min lampa också måste få ett schysst namn. Frågan är bara vilket?

12 kommentarer:

 1. Snygg lampa! Astrid kanske den kan heta?

  SvaraRadera
 2. Blev ju hur snygg som helst. Ser ju köpes ut (och i det här fallet är det en komplimang) Var får man tag på plastband nuförtiden?

  SvaraRadera
 3. Snyggt. Sverker eller Estrid, kanske?

  SvaraRadera
 4. Kul att ni gillar den!
  Maria: Jag hade spanat in dem på en typ kombinerad järn- och färgaffär här i stan, men sen var de slut precis när jag skulle ha, så då fick jag köpa på Panduro istället.
  Engsmella: Haha, Estrid tänkte jag faktiskt på själv också, eller rättare sagt jag skrev det i ett sms till min brorsa bara som exempel på vad lamporna kunde heta. Kanske får bli det då!

  SvaraRadera
 5. Se där, vad roligt att vi har så likadan bild av namnet Estrid. Lycka till vidare med beslutet. (Och tack för kökshandduksförvaringsidén här ovanför.)
  Hälsningar från en trogen och förtjust läsare.

  SvaraRadera
 6. Vilken otroligt snygg lampa! Verkligen jättejättefin!

  SvaraRadera
 7. Jisses, vilken snygg lampa Ida! Jag är ju ute efter något till mitt vardagsrum i lägenhet där hemma. Jag måste verkligen lära mig ut och loppisfynda, får nog ta tag i det efter nyår sedan när/om jag kommer tillbaka!

  SvaraRadera
 8. Jäklar i min låda va fin!
  /Fia

  SvaraRadera
 9. Tycker din lampa är mycket snyggare!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails