torsdag 22 september 2011

Fler påsar.

Den här stora påsen är sydd av en broderad handduk som jag köpte mest på grund av monogrammet, eftersom det är mina initialer. Jag tog vara på hålsömmen i handdukens nederkant och sprättade loss hanken från handduken och sydde fast den i påsens topp. Tanken är att påsen ska hänga på en galge liksom den här påsen som jag gjort tidigare.

Den här påsen har varit ett barnörngott och jag valde att sy själva påsen som ett örngott i miniformat, där alltså påsen med lavendel är som innerkudden.

Fiskarna i korsstygn har jag hittat på Kupan i Borlänge. Det också fanns en stenbock och en "kräfta" (nämligen krabban som jag köpte häromdagen) så jag misstänker att någon tänkt brodera stjärntecknen. Påsens baksida är en bit av ett blommigt örngott ur svägerske-högen och bandet är en knypplad spets som jag färgat röd tillsammans med lite annan textil för ett tag sedan.
Ännu en påse i smällkaramellmodell (roligt ord!) sydde jag av en grov kypertvävd linnehandduk. Jag tycker monogrammet är väldigt vackert, men jag är faktiskt inte säker på vilka bokstäver det är. Det blommiga bandet kommer ur en påse med lite blandade band som jag hittat på loppis.

Vilken påse är din favorit?

6 kommentarer:

 1. Åå, svårt, fina allihopa ju! Men jag är svag för färgglada broderier så jag säger nr 1 och nr 3. Sen är ju smällkaramellen himla söt med.
  Tack för inspiration!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar nog den första mest, för att den hade så fina färger! :)

  SvaraRadera
 3. Smällkaramellmodellen! Både för själva namnet och det vackra monogrammet.

  SvaraRadera
 4. Så många söta påsar!! Fint med broderierna.

  SvaraRadera
 5. Roligt sätt att återbruka! Passar ju perfekt till lavendelpåsar. Min favvo är nog rosen :-)

  SvaraRadera
 6. Jag har tänkt göra ett gäng lavendelpåsar jag med, men än har tiden inte räckt till bara.. Dina är toppenfina! =)

  Kraaaam
  Sanna

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails