torsdag 15 september 2011

Påsarna, då.

Jag sydde alltså några lavendelpåsar för att tillvarata en del broderier som jag haft liggande. Dessutom har jag ohemult mycket lavendel hemma och ville göra av med lite. Hade jag hela lavendelstjälkar hade jag nog gjort som Sara och knutit mig några lavendelkorgar istället!
Alla påsarna har en lös "innerpåse" med lavendel i. Innerpåsarna har jag sytt mestadels av det som blev kvar av som den största påsen är sydd av, men också av en restbit vit lakansväv.

Den här påsen har varit en liten duk som mamma köpt på loppis åt mig. Örnen är Värmlands landskapsvapen. Även duken hade en hålsömskant runtom, så jag sparade den i påsens överkant. Bandet är ett sådant där som brukar sitta i halsringningen på vissa klädesplagg. Jag brukar klippa av dem och spara. De är oftast rätt korta och räcker inte till så mycket, men till sådana här småprojekt behövs det ju inte mer heller.
Påsen med den röda randen har varit kökshandduk med monogrammet G på. Jag adderade några bokstäver i kedjestygn till en passande text. Ett gult band (även det tillvarataget från ett klädesplagg) fick bryta av det rödvita.

Den blå påsen har varit en paradhandduk som jag köpte för att broderierna var så söta. Det fanns också en större blomma broderad på den som jag har sparat till något annat. Eftersom broderiet var ganska långsmalt blev det en smällkaramellformad påse.
Den gula påsen är en restbit från den gula batikkudden som jag köpte med mig från Gambia. Jag broderade lite på den. Först tänkte jag att det skulle bli en blomma, men sedan blev det en påfågelsfjäder istället. Så kan det gå.
Coming up: mer om de andra påsarna!

4 kommentarer:

 1. Så söta!! Och lavendel som är så ljuvligt... det kommer dofta underbart i din agarderober framöver gissar jag. :-)

  SvaraRadera
 2. Åhh vilka söta doftpåsar, underbart charmigt med återbrukat broderat tyg av olika slag.. =)

  SV: Den gröna saken är två dekorslingor som jag tänkte sätta runt en gardinstång eller dylikt.. =)

  Tack och bock, ja då är man en 40-taggare då.. ;)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 3. Men åh, vilka söta påsar. Jag är så svag för broderi och ändå kommer jag mig aldrig för att göra något själv.
  Ha en skön lördagskväll!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails