torsdag 29 september 2011

Hemstilat.

Bilden lånad från hemstilat.se
Idag kom första numret av den nya inredningstidningen Hemstilat, som jag sett fram emot ett tag nu. Så fort jag slutat jobbet cyklade jag ner på stan för att få tag i ett exemplar och hittade det på första stället jag letade på.
Hemstilat säger sig vara en tidning för den som själv skapar stilen och vill uppmuntra till att göra själv istället för att köpa färdiga lösningar. Redaktör för tidningen är Frida Arnqvist Engström som driver bloggen Kurbits och många av de företag och företeelser som dyker upp i tidningen känner jag igen därifrån. Självklart innehåller tidningen en hel del shoppingtips, men med lite mer fokus på handgjorda och småskaligt producerade prylar än i gängse inredningstidningar. Det bjuds på några hemma-hos-reportage och inblickar hos olika inredningsbloggare, varav några gamla bekanta (såsom Rebecca) och några för mig nya bekantskaper. Slutligen finns det förstås en del DIY-tips också. 
Vad tyckte jag då? Jo, helhetsintrycket är gott och jag kommer säkert att köpa tidningen igen. Jag hoppas att det i kommande nummer blir fler reportage om saker som inte redan blivit omskrivna på Kurbits. Det roligaste och det som också skiljer Hemstilat från andra tidningar i samma genre är ju gör-det-själv-tipsen och de är riktigt trevliga och inspirerande. Jag blir genast sugen på att göra en hylla av en gammal bok, t ex.
Är det fler som har läst Hemstilat idag? Vad tyckte ni?

4 kommentarer:

 1. Tack för tipset, har inte sett den ännu, men nu blir jag sugen, blir nog en sväng till tidningsaffären imorgon.

  SvaraRadera
 2. Inte läst den, men köper säkert hem den nästa gång jag är på affär'n!

  SvaraRadera
 3. Den låter ju riktigt trevlig den där tidningen. Jag är ju mycket mera för "gör det själv" än för shoppingtips.

  SvaraRadera
 4. Tack för tips. Ska kolla upp den tidningen.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails