fredag 16 september 2011

Man lär sig något nytt varje dag!

För ungefär ett år sedan köpte jag en liten rosenmönstrad hätta på loppis. Några dagar senare slog det mig hur likt mönstret var rosorna på min rosensjal och hur märkligt det är att sådana sjalar ofta refereras till som "ryska", medan bebishättorna känns ganska typiskt svenska.

Men! Nu behöver jag inte fundera över det längre, eftersom båda lokaltidningarna skrivit om saken nu den senaste veckan. Tydligen har en ung rysk keramiker som numera är bosatt i Leksand tänkt detsamma som jag och igår fick jag lära mig, när jag läste tidningen vid frukosten, att det var hårkullorna från Dalarna som vandrade till Ryssland med sina arbeten, som förde med sig inspirationen och rosmönstret hit. Nu måste jag ju nästan ta mig till Rättvik och se hans utställning!

4 kommentarer:

 1. Vad bra! Det har jag också funderat på :)

  SvaraRadera
 2. Det var väldigt intressant tycker jag :-) Bra du berättade!
  O vilka fina lavendelpåsar du har gjort.
  O just det, tvättnötter...det har jag också.
  Men jag har inte testat dem ännu. E nog lite feg! För jag tycker det e en väldigt trevlig grehj. Ska de alltså ligga i en påse när man tvättar?

  SvaraRadera
 3. Det är jag som är Handslagets värd för Alexei, så jag blir ju lite stolt att du uppmärksammat honom.. Han målar fantastiska rosmönster för hand.
  Man kan läsa mer på vår hemsida: www.handslaget.nu
  Hoppas du får en chans att åka till Rättvik..
  Hälsar Linda

  SvaraRadera
 4. Så spännande att ta del av hur inspirationen vandrat över världen långt innan våra dagar!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails