tisdag 29 oktober 2013

Tvåändsstickning - mitt nya svarta.

Förra veckan var det dags för hemslöjdsföreningens Slöjd för nyfikna-kväll igen. Den här gången var det tvåändsstickning som stod på programmet; något som jag bara provat ytterst lite tidigare. Jag bestämde mig snabbt för att göra ett fodral till den nya telefonen, vilket både var behövligt och tedde sig som ett lagom stort projekt.
Med hjälp av en dam från föreningen lyckades jag med mycket möda lägga upp ett antal maskor och sticka några varv, däribland två aviga s k krokvarv. Väldigt kul att få prova något nytt och jag blev lite besatt, så hela förra veckan stickade jag på varje ledig stund. Nu var förra veckan iofs ovanligt tom på lediga stunder, men jag hade två tågresor under veckan och då blir det ju en del sticktid. Jag vågade mig på att kasta in en andra färg i leken också.


På fredag kväll, när jag stickat mig genom nästan hela tågvägen från Dalarna till Göteborg, började jag bli klar. Problemet var bara att vi inte fått lära oss att maska av. Det kändes ju inte så värst aktuellt heller där på måndagskvällen, efter att ha stickat 2½ cm på lika många timmar... Jag försökte googla mig fram till hur man skulle göra, men eftersom jag inte hittade något av värde, fick jag improvisera. Jag valde att vända fodralet ut och in och maska av på samma sätt som jag skulle gjort med en vanlig stickning, så att det blev som en påse. Det kanske var helt oortodoxt, men det ser snyggt ut från utsidan och med det låter jag mig nöja!


Och eftersom jag nu snöat in på tvåändsstickning så har jag redan ett nytt lite hemligt projekt på gång. Glädjande nog var det ganska lätt att lägga upp och påbörja den här gången, så nu tror jag att jag faktiskt kan på riktigt!

9 kommentarer:

 1. Imponerande! Jag önskar verkligen jag kunde sticka men jag har visst inte tålamodet att lära mig.

  SvaraRadera
 2. Otroligt imponerande att du börjat med tvåändsstickning bara sådär. Det verkar så policy och svårt

  SvaraRadera
 3. Fint! Min mamma har snöat in på det där och producerar i en rasande fart. Enligt henne går det fortare efter ett tag. Jag håller mig till den "vanliga" stickningen ett tag till men kul att det finns oändligt med saker att göra! :)

  SvaraRadera
 4. Så fint och det verkar vara så att det tar lite längre tid :) det var väldigt länge sedan jag provade och jag kommer ihåg att det blev bara en liten bit. Ha det bra och lycka till med ditt nya projekt Karin

  SvaraRadera
 5. Kul att du blivit biten! Jag testade också i somras och tyckte det var riktigt roligt! Lyckades producera två hyfsat jämna grytlappar då, (spana gärna in dem på www.lenastradar.blogspot.se ) men än har jag inte hunnit göra något mer tyvärr. Jag kan varmt rekommendera boken "Tvåändsstickat" av Dandanell m.fl. Den är full med intressant läsning för den som är nyfiken på tvåändsstickning!

  SvaraRadera
 6. Så fint, så fint!

  SvaraRadera
 7. Ja det är nåt visst med tvåändstickning.. Kul att du hittat det och gillar det :)
  Superfint fodral!
  När jag stickat liknande modeller har jag sytt ihop "botten" med maskstygn.

  SvaraRadera
 8. Visst är tvåändsstickning underbart?! Härligt att höra att du också snöat in. :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails