tisdag 8 oktober 2013

Att lämna sin komfortzon.

Igår kväll hängde jag i Vuxenskolans lokaler på hemslöjdsföreningens Slöjd för nyfikna, ett nytt koncept som föreningen kört igång den här terminen. Slöjdklubb för vuxna, kan man säga. 16 deltagare var vi, jättekul! Temat för kvällen var fritt broderi. Jag kom i princip direkt från jobbet och kände mig rätt seg i huvudet efter en intensiv dag toppad med handledning av studenter, så det var skönt att få sätta tänderna (eller kanske snarare händerna) i något helt annat.
Min ledarkollega från slöjdklubben, Anne, som var en av kvällens instruktörer, hade med sig lite olika broderier som hon hade gjort. Bland annat två helt underbara dinosaurier, som hennes dotter ritat och som Anne hade "översatt" till broderi. Jag kände genast att en dinosaurie var precis vad jag också behövde, så jag påbörjade en egen.


Aldrig tidigare har jag kommit på tanken att göra en dinosaurie, men tydligen upphör jag aldrig att förvåna mig själv. Och jag gillar den så här långt!
En tjej som var på broderikvällen sade att hon skulle använda blått att brodera på, för att alla färger blir så vackra mot blått. Jag, som inte brukar välja blått annars, bestämde mig för att faktiskt göra det som omväxling. Ska man ändå kliva lite utanför sin komfortzon så är det lika bra att göra det ordentligt!
Nu ska jag brodera vidare. Den stackarn måste ju få lite fler taggar, ögon och kanske någon sorts omgivning att springa omkring i. Men innan dess vill jag passa på att tacka för alla snälla ord om hexagonkudden och all respons som jag fått efter tidningsinslaget i lördags! Både här, på facebook och i verkliga livet. Tack!

1 kommentar:

  1. Rolig dinosaurie! Tack för tipset - kul med nya idéer.
    Ha det gott! Kram Yvonne

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails