tisdag 27 augusti 2013

Finurlig förvaring.

Jag nämnde ju att jag håller på att rensa och organisera lite hemma. Nackdelen när man sparar på allt är ju att det tenderar att bli ganska fullt efter ett tag och i sommar har jag faktiskt rensat ur en hel del. Tre vändor har jag kört till loppis och tippen med saker som förhoppningsvis får komma till användning i någon annans hem istället.
Trots detta återstår det en hel del saker och till dessa försöker jag hitta bra och smart förvaring. Jag tänkte göra några inlägg med olika små förvaringslösningar som jag använt mig av. De här bilderna är från min syplats i hallen, som verkligen är ett småsakernas Mecka.

Den tapetserade magnetlisten gjorde jag för ett bra tag sedan och på den sitter olika plåtburkar med pennor och andra småpryttlar. Saxarna satt också på magnetlisten tidigare, men sedan kom jag på att de lika gärna kunde hänga på stringhyllans gavel istället.Tavlan för trådrullar, gjord av mdf med vinklade pinnar, har min bror tillverkat på min begäran och jag har sprayat den vit. (Vilken månad som helst ska jag skruva upp den på väggen också.) Lådan för undertrådsrullar kommer från Stoff & Stil har jag för mig. Jag limmade magnetplatta på undersidan, så att den kan sitta på anslagstavlan. På det sättet är all tråd lättillgänglig när jag sitter vid sybordet.


Själva symaskinen döljs, när den inte används, av en symaskinshuv som jag gjort av en förvaringskasse från Ikea. Idén till det hittade jag här hos Med et lekent sinn och tyckte det var så snyggt och smart att jag kopierade rakt av.

10 kommentarer:

 1. Men fy, snacka om att jag blev avundsjuk på ditt sybord nu. Jäkligt bra plats! Särskilt tavlan med trådrullar, sån vill jag också ha!

  SvaraRadera
 2. Wow! Du verkar ha ordning och reda! Och symaskinsskyddet är ju jättesnyggt i sig!

  SvaraRadera
 3. Mysigt och redigt. Grymt imponerad av burkarna på magnetlisten! Smart!

  SvaraRadera
 4. Fin förvaring! Du kan väl visa upp lite i åtebruksgruppen? Som de fina burkarna tex :-)

  SvaraRadera
 5. Åh snor symaskinskyddet asap!

  SvaraRadera
 6. Hur har du sytt överdraget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte sytt ett enda dugg, utan det är en förvaringskasse av sådant där presenningliknande material som jag vänt upp och ner på och klippt av i lagom längd. Mycket smidigt! :)

   Radera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails