söndag 28 april 2013

Robo-kopp?

Min lilla fina kompis P har fyllt sex år och fått ett par presenter. Som så många andra pysslare gjort den senaste tiden, har jag målat med mina porslinspennor, som jag haft liggande i pysselskåpet i flera månader. På Myrorna hittade jag statens normaljobbkaffemugg standardmodell 1A, som jag tyckte var lagom stor. En sexåring behöver ju inte värsta baljan liksom.


Att rita är nu inte min starkaste sida, så jag valde att hålla det enkelt med lite vimplar och födelsedagsbarnets namn i "korsstygn". (Jag fick för övrigt torka bort färgen ett antal gånger ändå innan jag blev nöjd.) Bokstäverna kommer från Korsstygnsbolagets märkbok, som jag hade turen att vinna häromveckan.Sedan låg jag i soffan och slösurfade i fredags kväll och hittade sådana fina robotar på bloggen PynteMynthe og Mor. Började genast gräma mig över att jag inte har några barn att göra robotar till, men så kom jag på att P ju måste få en födelsedagsrobot, så jag tog en tur till affären efter lite godis och gjorde en egen variant. Hädanefter måste jag nog göra sådana till alla barn som fyller år!


Rubriken grundar sig förresten på minnet av när en korridorskompis var inne på det här med porslinsmålning för säkert tio år sedan. Särskilt minns jag en kopp som han målade till sin polisstuderande kompis. Kim the Kopp, stod det på den.

12 kommentarer:

 1. Snyggt med korsstygnstexten! Tummen upp. :)

  SvaraRadera
 2. Superfin mugg! Skojsig robot också. Kim the kopp var sjukt rolig text i sammanhanget:)

  SvaraRadera
 3. Å vilken underbar robot!

  SvaraRadera
 4. Vaddå, inte kan rita? Den är ju jättefin! Korsstygnsbokstäverna är super! Såna skulle jag också vilja kunna göra för att ev skriva i keramik! Ännu bättre vore förstås om det finns stämplar. Vet du det, Pysseldrottning av rang?

  SvaraRadera
 5. Hur har du satt fast armarna , fötterna, huvudet och "håret" på roboten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med limpistol! Jag varnade såklart födelsedagsbarnet för det, så att han inte skulle äta upp limmet, men när vi pillade av armarna så satt faktiskt limmet kvar på kroppen, så det blev inget problem. Annars kan man ju välja något godis med papper till armar också. Hon som jag inspirerades av hade gjort armar av piprensare, men det hade jag inga. :)

   Radera
 6. Sicken kul idé med roboten! Och memorykorten!!! Vilka minnen de väcker från 70-talet. Hade ett spel med många av de bilder du visar. Tror att det fanns typ standarduppsättning av bilder. Har sett de på fler ställen.

  SvaraRadera
 7. Fina saker! Och rolig historia på slutet :P

  SvaraRadera
 8. hihihihi, robo-kopp :-D
  supercool godisrobot! hur har du fäst "armarna"?

  SvaraRadera
 9. Mycket bra robot! Kan tänka mig att göra sådana till alla som fyller år, oavsett ålder. Men helst vill jag bara ha en själv.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails