tisdag 9 april 2013

Den är klar!

Min Sallah cowl är färdig!

Ni som stickar vet hur det är ibland; man köper garn på vinst och förlust till något halvplanerat projekt. Så var det för mig den här gången. Det gula garnet var något av ett impulsköp och när jag hade en bit kvar att sticka, insåg jag att de två nystan jag köpt inte skulle räcka. Istället för att köpa ytterligare ett nystan, som jag bara skulle använda en liten del av, valde jag att sticka den sista biten med ett helt annat garn i någotsånär motsvarande grovlek men helt avvikande färg, som jag hade hemma. En improviserad lösning som jag såhär i efterhand är mer än nöjd med! Jag tycker att det blev riktigt snyggt med den grå triangeln i det gula, som en extra detalj.

Mönstret är alltså Sallah cowl från Knitty. Garnet heter Schachenmeyr Alpaka (det gula) och det grå är ett anonymt nystan av (tror jag) Karisma. Förutom att jag använt ett grövre garn än mönstret anbefaller, struntade jag också i att sticka i-cordkant runt den färdiga sjalen.


Och det där lösskägget ni vet? Om det i något sammanhang skulle kännas som en bra idé, så är det ju bara att vrida lite på sjalen.

10 kommentarer:

 1. Den ser så skön ut! Fluffig.
  Och det blev ju jättesnyggt med den där färgbrytningen! Ofta blir ju sådana där "nödlösningar" alldeles väldigt bra. Har en tanke om att det beror på det enkla faktum att man då inte komplicerar det så mycket... För det har i alla fall jag en otrolig tendens att göra:)

  SvaraRadera
 2. Lovely lösskägg ju! Men hur funkar det som bikini, har du testat? ;-)

  SvaraRadera
 3. fin! bra idé med det grå.

  SvaraRadera
 4. Lekkert med det grå i det gule:)
  Trine:)

  SvaraRadera
 5. Gillar också det gråa, bryter av det hela lite!

  SvaraRadera
 6. Mycket snygg "nödlösning" Ibland blir det än finare när man inte alls gör som man hade tänkt..

  SvaraRadera
 7. Triangeln gjorde jättemycket till effekten. Det blir att man hajar till lite och tittar på detaljerna. Tycker det var jättesnyggt!
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 8. Fin! Och bra att ha så länge våren låter vänta på sig...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails