torsdag 15 december 2011

En tidig julklapp.

För några veckor sedan tillverkade vi ju spel på slöjdklubben. Jag påbörjade ett eget litet spel och en påse till det, som jag sedan tog hem och gjorde färdigt. Idag gav jag bort det som julklapp till min lilla kompis P som är fyra och ett halvt år.
Påsen är sydd av ett gammalt lakan och fodrad med ett örngottstyg. Den har en sida som är spelplan, där jag sydde fast prickar av kläde till en "bana". Start och mål är stjärnor som jag målat med textilpenna och broderat lite omkring. Till spelpjäser köpte jag två små träfigurer på loppis och en tärning i Ps favoritfärg lila hittade jag på Ica Maxi.
Påsens andra sida är också dekorerad med textilpennor. Det andra spelet, som jag hittade på själv, består av tio träbrickor på vilka jag klistrade origamipapper. Varje bricka har en röd och en grön sida. Spelarna väljer varsin färg och turas om att kasta alla brickorna. Man får förstås poäng efter vilken färg som kommer upp, på bilden nedan skulle det bli fem poäng till vardera spelare. Antingen kör man omgång efter omgång eller så vinner den som först når ett visst antal poäng. Enkelt och lite pedagogiskt eftersom man får träna på att räkna och på "tiotalskamraterna" (som det hette under 80-talets senare hälft när jag gick i lågstadiet).
Jag har ytterligare några egentillverkade julklappar på gång, men de dyker inte upp förrän efter jul, eftersom det finns en risk att de tilltänkta mottagarna läser här.

7 kommentarer:

 1. Fint o bra presentuppslag till barn!

  SvaraRadera
 2. Superfint! Du är duktig du.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Jag gör om. Skrev Men åh så himla FINT!
  Men sen kom jag på att jag ville skriva något mer, det kändes lite futtigt.
  Från och med nu ska jag superspana efter såna otroligt charmiga trägubbar! Och jag ska absolut inte slänga alla filtbitar jag har kvar sen jag var barn, i alla möjliga färger (som jag tänkte för några månader sen..) Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 5. Så underbart hemgjord! :)

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken bra julklapp! Verkligen fin. Och de små spelpjäserna alltså, vilket loppisfynd!

  SvaraRadera
 7. Vilken fin julklapp! Spelplanen ser riktigt inbjudande ut!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails