onsdag 10 augusti 2011

Mera betong.

Mamma och jag hade en betonggjutningsdag till förra helgen, för att göra av med en överbliven betongsäck. Den här gången slog vi sönder några gamla blomfat till mosaikbitar att dekorera med och provade också att strö lite färgpigment i betongen.
Jag gjorde en kruka och ett fat med kant av mosaik och några duktyngder som jag dekorerade med pigment.

Mamma gjorde ett fat med blad från en pumpa som växer vid mina föräldrars kompost och ett hjärta med mosaikbitar.

Vi gjorde också ett par gemensamma alster. Ett av dem blev en spetsskål med pigment och avtryck av en virkad duk. Det var svårt att få duken att ligga slätt, så vi klippte av den yttersta kanten som veckade sig allra mest. "Skrynklet" på skålens kant kommer sig av att vi lagt plast ovanpå sandformen. Vi gjorde också en låg kruka med mosaikkant och pigment i botten.

Den här nedersta bilden har jag lånat av mamma.
Det som ser ut som rost är utfällningar från det preussiskt blå pigmentet. Meningen var ju att det skulle bli blått, men det var framför allt tänkt som ett experiment och vi tyckte båda att det blev ganska vackert med det rostiga också. Även i duktyngderna hade jag blått pigment, men där verkar det bara ha försvunnit och bara den gula färgen (järnoxidgult) blev kvar.

3 kommentarer:

  1. Jag tyckte väldigt mycket om det rostiga som skulle ha varit blått. Speciellt duktygnderna fick något väldigt charmigt och rustikt över sig!

    SvaraRadera
  2. En gammal dröm att gjuta i betong som jag ännu inte uppfyllt. Härlig twist att använda gamla blomkrukor! Jag har precis blivit med koloni och under all oregano finns liknande saker. Snart ska dessa utforskas!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails