tisdag 15 november 2016

Tre dagar, två mössor, ett mönster.

Jag hade lite rester av lama-/ullgarnet efter att jag stickat Öland-tröjan. När jag hittade mönstret till mössan Eva på Ravelry, tänkte jag att jag skulle kunna använda restgarnet till den om jag stickade med dubbelt garn. Jag lade upp och stickade en bit, men det dubbla garnet kändes otroligt klumpigt och osmidigt, så jag repade ganska snart upp och började om, denna gång med enkelt garn och ett par millimeter tunnare stickor.
Mönsterdiagrammet är 24 maskor brett och ska, enligt originalmönstret, upprepas tre gånger på ett varv. Jag lade till en extra upprepning, för att kompensera för det tunnare garnet. Även på längden behövde jag lägga till lite, så jag ritade till sex extra mönstervarv när diagrammet var slut. Det syns att min mössa är lite mindre pösig än originalet, men det gör mig ingenting. Jag har ganska litet huvud och har faktiskt varit med om att mössor som har för mycket "häng" bakåt har glidit av, så jag tror att den här modellen funkar nog så bra på mig.
En tofs ville jag också ha (ännu ett argument för den lite nättare passformen, eftersom tofsar tenderar att göra mössor mer baktunga!) och den fick bli orange.


Jag blev så pass nöjd med mössan att jag genast lade upp till en likadan i vitt och orange, eftersom jag fortfarande hade restgarn kvar. Det är så skönt med snabba projekt emellanåt. På tre dagar, varav två arbetsdagar med begränsad sticktid, hade jag två mössor klara! Mössa nummer två fick en neongul tofs av lovikkagarn.


Den som läst med ett tag kanske kan erinra sig att jag redan hösten 2014 fantiserade om en svartvit grafisk mössa med knallfärgad tofs. Det tog sin tid, men nu har jag alltså två (eller ja, inte svartvita då, men grafiskt mönsterstickade och med iögonfallande tofsar) och kan därmed se fram emot lite kyligare väder.

4 kommentarer:

  1. Jättefina! Tofsarna gör sig verkligen i kontrastfärg :) En tofs i reflexgarn skulle kanske också funka i vintermörkret...?

    SvaraRadera
  2. Vilka fräcka mössor! Tycker det blev supersnyggt med en tofs i en annan färg :)

    SvaraRadera
  3. Du måste vara så himla fint klädd den här årstiden med allt stickat!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails