fredag 1 juli 2016

Häggenås-vantar.

Jag fortsätter med lite mer ikappbloggning, därav snöiga bilder, vilket ju annars känns lite knäppt såhär års. Någon vecka in i januari lånade jag Vantboken av Solveig Larsson på biblioteket. För dem av er som inte bläddrat i den så är det en riktig vantbibel med hur många fina mönster som helst (även om boken skulle ha vunnit mycket på en bättre fotopresentation och lite korrekturläsning). Jag skulle utan vidare kunna tänka mig att sticka minst 20 par vantar ur den. Först ut blev i alla fall, efter moget övervägande, mönstret Häggenås. I boken är vanten uppstickad i svart/vitt/mörkgrått/vinrött, men jag valde att stoppa in lite starkare kulörer och tycker faktiskt att mönstret blev ännu finare med mer kontrast mellan färgerna.


Vantarna är stickade i tvåtrådigt ullgarn på stickor 2,5. Det gula garnet är Sandnes Tove och det blå tror jag är Kampes. Det röda och mörkgrå var anonyma restnystan från mammas garnlager.


Jag gav bort vantarna i 35-årspresent till en vän, men jag är allt lite sugen på ett eget par också. Eller om jag satsar på några andra ur samma bok. Vi får se lite.

5 kommentarer:

  1. Diggar färgerna!! Och mönstret!! Ser ut att vara varma!!

    SvaraRadera
  2. Jättefina! Det är klart att du skall ha ett par egna också.

    SvaraRadera
  3. Så fina! Färgerna är helt fantastiska tillsammans :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails