onsdag 29 juni 2016

Fåglar på rad.

Den här mössan stickade jag i november. Då befann jag mig, p g a mammas sjukdom, hos mina föräldrar och hade åkt ifrån alla mina mössor, så jag blev "tvungen" att sticka en ny när det väl blev kallt efter en mild höst. Valet föll på den fina fågelmössa som jag några dagar tidigare hittat och lagt till bland mina favoriter på Ravelry. Passerine hat heter mössan och jag stickade i garnet Zenta som består av 50% ull, 30% silke och 20% syntet. Det var en ganska trevlig stickning, förutom att det var sjukt långa flotteringar på vissa varv, som mest över 30 maskor har jag för mig, så det blev en hel del tvistande av trådar på avigsidan. Nåja, fin blev den i alla fall och jag använde den hela vintern sedan.


Lite roligt var det, att bara en kort stund efter att jag lagt upp bild på den färdiga mössan på Ravelry, kom det en förfrågan från designern om att få använda min bild på mönstrets Ravelry-sida. Det fick hon förstås, så om man söker upp mönstret på Ravelry finns ovanstående bild med där.

3 kommentarer:

 1. Jättefin! Har inte vågat mig på så mkt mönsterstickning efter ett misslyckat försök med bomullsgarn...

  SvaraRadera
 2. Åh, vilket jättehärlig mössa! Läste först nu om din mamma och det var väldigt tråkigt att höra. Förstår att ni måste haft det jobbigt och säkert fortfarande har det.

  Kul att se dig åter i bloggen, dock och även i Montly Makers. Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Känner åtminstone tre personer som skulle gå bananas av glädje om de fick en sådan mössa att ha över hjässan!! Jättefin!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails