onsdag 6 juli 2016

I väntan på regn.

Jag är inte riktigt spetsstickningstypen. Eller jo, det är rätt kul att sticka och jag kan tycka att spetsstickade sjalar är jättefina, men många av dem känns bara inte som min stil. Men när jag hittade sjalen Waiting for rain på Ravelry, kände jag att den här spetsen skulle jag nog kunna tolerera.
Sjalen blev färdig i början av april, men det var först under midsommarhelgen som den fastnade på bild.


Sjalen är mestadels rätstickad, och på några ställen stickar man ett spetsdiagram med förkortade varv, så att det blir som revor i rätstickningen där spetsmönstret tittar fram. Snyggt och lite annorlunda!


Jag har sett att en del som stickat sjalen valt melerade garner, men jag tycker absolut att den gör sig bäst i ett enfärgat. Jag valde ett sockgarn, Artesano Definition, i en fin mörkgrön nyans som heter Crocodile. Garnet innehåller 75% ull och 25% polyamid, som de flesta sockgarner. Jag är överraskad över hur mjukt och skönt det blev, i synnerhet efter tvätt och blockning.


Jag bär inte så ofta sjalar draperade över axlarna, utan föredrar att linda dem runt halsen och den här blev perfekt i storlek för att bära på det sättet; man kan ha den ett varv om halsen utan att snibbarna blir för långa och hänger ner, men det går bra att linda den två varv också, utan att den lindar upp sig själv. Nöjd!

5 kommentarer:

 1. Å så fin! Vilken härlig färg och utformning! Känner ungefär som du när det gäller spetsar, så jag förstår vad du menar och ja, den här sjalen får verkligen OK x tio!

  SvaraRadera
 2. Jättefin :) Ser ut som att du var på nåt riktigt härligt ställe på midsommar också!

  SvaraRadera
 3. Verkligen tjusig! Håller med om spetssjalar och att mönstret gör sig bäst på enfärgat. Dessutom vill jag helst ha en rejäl sjal,inte så tunt och fladdrig som spetsen blir

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig sjal! Håller med om att sjalen gör sig bäst i ett enfärgat garn.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails