måndag 8 december 2014

UFO-filten.


Inspirerad av UFO-cyberjuntan har jag tagit tag i en gammal surdeg igen, nämligen den här virkade filten som min brorson faktiskt fick i julklapp förra julen. Anar ni ett tema här? Inte nog med att jag är seg på att slutföra vissa projekt, det verkar dessutom som att det som tar allra längst tid att göra klart är sådant som jag ska ge bort. Skärpning behövs på den punkten!


Hur som helst, filten var faktiskt i det närmaste färdig förra julen, men jag var inte nöjd med den. Kortsidorna var inte raka, och det var inte bara lite snett, utan filten hade stora likheter med en parallellogram. Därför tog jag genast tillbaka den för att försöka göra något åt saken.


Min förhoppning var att det skulle gå att sy en steek och klippa bort överskottet, så som man kan göra med stickat, så den taktiken provade jag först på en liten provlapp. Låt oss säga att det var tur att jag gjorde den där provlappen och inte gick lös på själva filten direkt, för det funkade inte. Där någonstans började jag väl inse att jag skulle bli tvungen att bita i det sura äpplet och repa upp och virka om en hel del av filteländet. Och så strandade projektet.


Men, häromveckan hittade jag filten och bestämde mig för att det var nu eller aldrig. Och så repade jag, och repade, och virkade, och virkade, och virkade, och fäste trådar, och nu är jag i mål! Jag har inte räknat rader, men jag har nog repat och virkat om drygt halva filten faktiskt. Kortsidorna är nu någorlunda (tillräckligt) raka och under den vecka som gått sedan jag tog bilderna har jag också virkat tre rader stolpar i olika färger som en kant runt hela filten, så nu är den helt klar. Jag återkommer med fler bilder!

7 kommentarer:

 1. Så mysig! Minst sagt surt att behöva göra om så mycket men den är väldigt fin nu

  SvaraRadera
 2. Helt klart värd allt jobb, den är härlig! Väldigt snyggt med färgbyten varje varv.

  SvaraRadera
 3. Vilken tapper kämpaglöd!! Det var filten väl värd!! Jättejättefin!! Det borde finnas forskning på det här med strandsatta hantverk! Det är ju skitintressant att höra historierna till hur det kom sig att de kom av sig och hur man sedan lyckas ro sitt ufo i land.

  SvaraRadera
 4. Mysig! Shit, jag som tycker att yttersta varvet på mormorsrutor suger...

  SvaraRadera
 5. Ha ha, igenkänningsfaktorn är skyhög där. Särskilt när det kommer till virkade grejor. (Säger stickerskan.) Men det blev snyggt och det måste vara jäkligt skönt att vara klar?! Själv har jag inte en enda julklapp på efterkälken, men födelsdedagspresenten min bror fick i januari förra året är fortfarande inte klar... Kanske lika illa?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails