tisdag 23 december 2014

Tejp it up!

Jag målade ju om mitt kök i våras och har fortfarande en viss respekt för den där släta målade ytan, som gör att jag drar mig lite för att spika i den. En liten krok har jag satt dit, för att kunna hänga upp julkransen, som jag gjorde förra året och som då hängde i vardagsrummet, men i övrigt har jag använt washitejp för att sätta upp årets juldekorationer.


De här stjärnorna i glas har jag haft i många år. Det är jag som har knutit ihop dem på rad med fiskelina och jag har haft dem hängande så i ett fönster som året-runt-pynt länge, men senaste åren har de legat i ett skåp. Hittade dem häromveckan när jag röjde lite i nämnda skåp och bestämde mig för att sätta upp dem nu till jul. Tyvärr var de svåra att fota på ett bra sätt, de är finare i verkligheten.


Den fina handtryckta julbonaden, i nyskick och troligen inte ens använd, hittade jag för 7 kronor på loppis förra helgen. Fynd! Tyvärr räckte inte washitejpen riktigt till för att hålla den uppe, så jag fick fuska med lite vanlig tejp under.


I senaste numret av Scandinavian Retro fick jag lära mig att den är ritad av Brit Bredström för Gamlestaden 1961. Tydligen såldes den på metervara med två mönsterrapporter i bredd, som man själv fick fålla till bonader eller bordstabletter.


Och med detta vill jag passa på att önska er alla en GOD JUL! Här kommer julklappsverkstaden att fortsätta in i det längsta (någon som förvånas över detta? Ingen?), så det är tur att vårt familjefirande äger rum först framåt kvällen...

4 kommentarer:

 1. Fint! Ääälskar kransen!!
  Varning om den vanliga tejpen dock, men det vet du nog. Att den lätt kan fastna i färgen...

  SvaraRadera
 2. Kan tänka mig att glasstjärmorna är fina, glas är ju så fint! Koolt fynd med bonaden! Den är jättesnygg!
  God Jul!

  SvaraRadera
 3. God jul! Vilken otroligt charmig bonad! Värsta fyndet ju :-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails