söndag 1 december 2013

Första advent och julkrans.

Jag tänkte köra ett återbruksjultips varje söndag i advent. Först ut blir julkransen som jag gjorde förra helgen. Ni som hängt med sedan i våras kanske minns alla mina påskkransar? Ända sedan dess har jag sett fram emot att tillverka julkransar enligt samma princip och förra lördagen var det äntligen dags. Tillsammans med min kollega och goda vän Anna, som också ville göra en julkrans, laddade jag upp med högvis av julpynt och sedan satt vi där en hel kväll med limpistolerna i högsta hugg.


Tillvägagångssättet var i stort sett detsamma som för påskkransarna, med undantag för stommen som denna gång var av grov ståltråd lindad med först mattrasor och sedan glitter. Dessutom valde jag att linda dit en batteridriven ljusslinga innan jag limmade på övrigt pynt.
Nästan allt pynt på kransen är förstås från loppis. Ett par grejer bytte jag till mig från Anna, flugsvamparna köpte jag på Ica Maxi för något år sedan och lärkkottarna och ekollonen har jag plockat ute, annars är faktiskt allting second hand tror jag.
Jag är sjukt nöjd med kransen! Jag har ju inte plats för någon julgran, men det gör inget, eftersom den kommer att bli ett perfekt substitut. Och ni som undrar, med tanke på hur många påskkransar jag gjorde: nej, jag kommer säkert inte att nöja mig med en den här gången heller...

17 kommentarer:

 1. Den är underbart galen och kitchig!

  SvaraRadera
 2. Mera allt är absolut bäst :)! Glad advent!

  SvaraRadera
 3. Den är galen och fantastisk på samma gång. Man kan stå och titta på den länge och upptäcka nya pynt som gömmer sig. Cool

  SvaraRadera
 4. Din krans gav mig en idé till ett annat pyssel, kommer på min blogg om de görs. Just nu känns det trist att jag rensade så hårt i mina jullådor för ett år sedan, hade hur mycket kitchigt som helst.

  SvaraRadera
 5. wow, helt underbar krans! gillar massor!

  SvaraRadera
 6. Du har fått till en underbar blandning! Förstår att du kommer vilja göra flera =)
  http://lonelyfieldpysslar.blogspot.se

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen underbart och hemskt på samma gång :) Jag gillar det!

  SvaraRadera
 8. Jag fattar att du är sjukt nöjd. Den är ju sjukt snygg!!! När du lessnar på den finns det ett nytt hem för den hos mig!

  SvaraRadera
 9. Oj! Den blev helt enkelt superläcker!! <3

  SvaraRadera
 10. Vansinnigt, fantastiskt, ursnygg!

  SvaraRadera
 11. Underbar är den, fast jag hatar när de blir för mycket;-) Det är de jag borde göra av min överfulla jullåda med bra att ha grejer att limma med ungarna. Jo de är nog de vi ska göra! Jätte fint med ljusslingan...Återkommer om vi kommer till skott:-)

  SvaraRadera
 12. Jag gillar egentligen inte kitch, men denna är ju bara så läcker, blir så galen att den är trevlig att titta på.
  Kerstin A

  SvaraRadera
 13. Galen! Vågar du hänga den på din dörr? Jag vill också göra en! Men behövs en hel del pynt, kan jag tro!

  SvaraRadera
 14. Fy bubblan vad snygg! Varför har jag inte kommit på något sådant tidigare? Sitter och tänker på alla udda (kanske inte alltid så fina) julgrejor man har liggade.... Limpistol, är det en sån där liten hobbygrej du menar?

  SvaraRadera
 15. Älskar!! Å har redan gjort en egen :-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails