söndag 29 december 2013

Best of 2013.

Som jag skrev häromdagen tycker jag att det här året, framför allt sommaren och hösten, har runnit iväg ruskigt fort. De senaste åren har jag avslutat det gångna bloggåret med tillbakablickar. Så blir det även i år, men istället för månadssammanfattningar har jag satt ihop några collage med bilder utan kronologisk ordning.
När jag tittar tillbaka på året 2013 kan jag konstatera att det egentligen inte började något vidare. Det inträffade några tråkigheter under årets första veckor, men det är inget jag tänker orda om här. Inte för att jag vill skönmåla verkligheten eller bara visa upp det som är bra, utan för att det helt enkelt ligger utanför vad jag har lust att dela med mig av på bloggen. Jag förutsätter att alla som läser här vet att livet har både goda och dåliga sidor.
Överlag tycker jag dock att det har varit ett ganska bra år och de två bästa och roligaste sakerna inträffade faktiskt samma månad. I början av maj föddes min brorson Frallan och sista veckan i maj reste jag till Jerusalem. På månaden maj följde sedan som bekant en ovanligt solig och varm sommar med semester och loppisbesök som sig bör, en höst som också varit ganska fin och en blöt och grön jul.

Neontulpaner, origamirävar, en makraméampel till balkongen, bedrägligt fluffiga betongkuddar i Jerusalem, nyfödd Frallan-fot och ett halsband av skogsfynd och stenar från andra sidan jorden.

Stickad Sallah cowl, en av många höstmandalas, lejon i halvårspresent till Frallan.
Tapetklädda förvaringslådor, bilfoto på väg från Döda havet till Jerusalem och en av påskkransarna.

Lek med tygtryck, hyacint i fin kruka, hexagonlappkudden som var sommarens syprojekt, balkonghäng med läsning och sist men inte minst lönnlövsrosor.

När jag satte ihop collagen tittade jag bara igenom årets bloggfoton och plockade ut en del som tilltalade mig, men nu när jag tänker efter tycker jag att de här bilderna sammanfattar året ganska bra. Fasterblivande, resa och en skön sommar. Jag har njutit en hel del av blommor och natur, genom åtskilliga tulpanbuketter i början av året, balkongodling, vackra höstfärger och hyacinter. Tack vare lövrosorna hamnade jag ju t o m i tidningen. Jag har sorterat och rensat en del hemma. Jag har sytt relativt mycket, framför allt i våras när jag producerade inför sommarförsäljning, och de senaste månaderna har jag vikt en hel del papper. Och så har jag gjort kransar, ganska många, både till påsk och till jul.

Nu önskar jag alla ett fint slut på året och ett gott nytt 2014! Själv ska jag inleda januari med att jobba ett par dagar, men sedan stundar ju en ny långhelg. Om vi inte hörs innan dess ska jag åtminstone försöka ägna den åt att dela med mig av lite bilder på de hemgjorda julklapparna och annat som jag tillverkat de senaste veckorna.

GOTT NYTT ÅR!

7 kommentarer:

 1. Ser ut som ett fint - och kreativt - år! Gott nytt år till dig!

  SvaraRadera
 2. Ett fint år! Och ett gott nytt år önskar jag dig!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tillbakablick! Ser fram emot 2014 tillsammans i bloggvärlden :-)

  SvaraRadera
 4. Roligt att åter få se cementkuddarna och det svart/vita trycket - två favoriter!
  Önskar dig också ett gott år!
  /Britta

  SvaraRadera
 5. Fina bilder! Gott Nytt Kreativt År!

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig blandning av bilder, fin tillbakablick. Gott nytt år Ida!!

  SvaraRadera
 7. Fina bilder! Önskar dig ett gott och fint 2014!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails