tisdag 10 september 2013

Karins syjunta.

I början av förra veckan kom Karin Holmbergs tredje bok, Karins syjunta, ut. Jag gillar båda hennes tidigare böcker mycket, så jag var snabb att skaffa den här också.
Det blir ju ingen syjunta utan deltagare, så Karin har till den här boken bjudit in några andra hantverkare vars bloggar jag också brukar läsa, nämligen Lina OJ, Clara Stickar, Theo alias Crochet Bloke och Emelie med bloggen Vem pysslar, samt Elux som jag inte kände till sedan tidigare.


Boken är väldigt estetiskt tilltalande, med präglat mönster på pärmen och fina bilder på matt och trevligt papper. Den innehåller många fina projekt också, även om en del är sådant man sett tidigare, som stickade julgranskulor och virkade djur t ex. Mest inspirerad blir jag av de båda laptopfodralen som finns med i boken; ett med band som vävts ihop (lite på samma sätt som här) och ett där man klippt motiv i fusad plast och sedan strukit fast det på tyg. Inte för att jag behöver just ett laptopfodral, men jag blir väldigt sugen på att testa tekniken! Även Karins fina tygtryck, som tidigare skymtat på hennes blogg t ex här, får det att klia i fingrarna.
Ett annat viktigt inslag på en syjunta är ju fikat och boken innehåller följaktligen en handfull kakrecept också. Nästa gång jag får för mig att baka åker nog också den här boken fram, för kaffeknappar med fyllning av smörkräm låter som något jag gärna vill smaka.

2 kommentarer:

  1. Ja, exakt just det inlägget med plåtskåp var set jag menade. Ditt är ju sjukt snyggt! Kul att du skickade länken!

    SvaraRadera
  2. Kul tips! Det var länge sen jag köpte någon inspirationsbok. Kanske dags nu. :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails