tisdag 3 september 2013

Gamla meriter.

När jag var yngre ritade och målade jag rätt mycket. Tyvärr slutade jag mer och mer med det, i takt med att hantverkandet tog över. Skulle gärna ta upp det igen, men tiden räcker liksom inte till allt. Nu när jag städade bokhyllan häromveckan hittade jag en mapp med en del alster från sent nittiotal och jag tänkte visa ett par av dem för er.


Här är det mina Dr Martens-kängor som jag målat av med akvarellfärg och vaxkrita. Jag gillar faktiskt den här bilden mycket, funderar på om den t o m ska få komma upp på väggen ett tag.
I höst är det femton år sedan jag köpte de här kängorna. Det känns ju helt galet att det är så länge sedan, men så är det. Jag har faktiskt fortfarande kvar dem och använder dem ibland, men för några år sedan målade jag dem med svart skofärg, efter att den lila perioden gått över.


Ännu en föreställande bild, nämligen en svart paprika som vi köpt hem och som jag passade på att avbilda innan vi åt upp den. Paprikan är gjord i något slags collageteknik där jag rivit bitar av tidningspapper i olika nyanser och byggt upp den av. Sedan har jag förstärkt med oljepastellkrita på vissa ställen.


Som sagt, den lila perioden var det. 1999 med omnejd.

5 kommentarer:

 1. Lila period? Hmm, min period har nog sträckt sig från minst femårsåldern (min lekispärm är lila) till nutid i så fall... Måla om så fina kängor, tss tss ;) Men ärligt talat var bildena snygga!

  SvaraRadera
 2. Jättefina, vad duktig du är! Kanske borde du ta upp skisspennan igen?

  SvaraRadera
 3. Vad fina dom är! spännande collageteknik!

  SvaraRadera
 4. Underbart med collage och måleri blandat. Jag kombinerar teknikerna (som jag bägge älskar och ägnar mig mycket åt var för sig) alltför sällan. Tack för inspiration!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails