onsdag 9 januari 2013

Kompisjulklappar på burk.

Jag brukar inte byta så mycket julklappar med kompisar, men mina vänner här i stan som jag umgås en hel del med brukar ändå få något litet. I år blev det hemgjort body butter med lavendeldoft, förpackat i loppisfyndade småburkar som jag dekorerade med papper och annat.


Receptet på body butter hittade jag hos Tant Ninette, som också var så snäll och hjälpte mig via mail med svar på några frågor. Resultatet blev bra! (Det vet jag eftersom det även räckte till en burk åt mig själv.) Jag använde sheasmör och kokos-, jojoba-, oliv- och lavendelolja. Allt utom jojobaoljan var ekologiskt, det känns ju bra när man ska smörja det på kroppen.

Min lilla kompis (skaparen av Herr Glittergran och Glitter Sankta Lucia) fick också en burkjulklapp, nämligen ett pysselkit. En julig burk som jag hittade på Röda Korset, fylldes med lite olika pysselmaterial, såsom pärlor, fjädrar, pappersspill, glitter, ögon och tomma toarullar.

Ibland undrar man ju hur han kommer att minnas en när han blir stor. Jag kanske blir ihågkommen som den stolliga tanten som gav honom tomma toarullar i julklapp? Nåväl, han blev i alla fall glad och ville börja pyssla ögonblickligen, så jag tror att det blev en hit faktiskt.

15 kommentarer:

  1. Väldigt påhittiga julklappar! Sådant är kul. Fina burkar!

    SvaraRadera
  2. Åh, hemgjort bodybutter -vilken lyx! Jag är grymt imponerad av dig, det är lite en hemlig ambition hos mig att kunna göra egna hygienprodukter. Härligt.

    Ps. Tack fina du för länkändringen!

    SvaraRadera
  3. Fina klappar! imponerande med eget body butter:-)

    SvaraRadera
  4. Är också imponerad, och pysselkitet är ju hur kul som helst!

    SvaraRadera
  5. Så fine gaver (klappar :) Jeg ville blitt kjempeglad for slike til meg selv og mine barn :)

    SvaraRadera
  6. Helt urmysigt! Det förstår jag om det blev uppskattat :)

    Kramar

    SvaraRadera
  7. oj oj så fina burkar! både bodybuttern och pysselburken - jag skulle minsann ha blivit superglad om jag fick så fina julklappar! kul att du fick receptet att funka - ska själv ta och göra en ny sats åt oss själva, väntar bara på jojobaoljan som vi beställt. Jag gav bort av bodybuttern till lite väl många innan jul, och dom gillade den också himla mycket, så nu står vi plötsligt här med tom burk själva! (helt vanlig b urk, inte sådär supersnygg som dina!)

    SvaraRadera
  8. Så himla fina bodybutterburkar! Den låter härlig att smörja in sig med så jag ska nog prova att göra det med. Jag har mest gjort salva med oliv eller rapsolja och bivax att smörja in huden med hittils, lite variation skadar inte =)

    SvaraRadera
  9. Påhittiga och uppskattade julklappar :). Det har blivit en pysselhjälte och ett halsband till mor sin av pysselburken än så länge. Och jag tror att du kanske kommer att bli ihågkommen som den stolliga och ROLIGA tanten som gav honom tomma toarullar i julklapp och dessutom hade en gigantisk boll i sitt vardagsrum, eller nåt :). /Sara

    SvaraRadera
  10. Vilka bra presenter! Har tänkt att jag vill göra egen hudkräm så ska kolla in länken :)

    SvaraRadera
  11. Åhh vilka ljuvliga klappar! Vem skulle inte bli överlycklig för en sådan fin gåva! <3

    Kraaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  12. Vilken alldeles lagom och bra julklapp! *lägger på minnet*

    SvaraRadera
  13. Vilka fina och roliga små klappar!
    (hoppas jag kommer ihåg dem den dag jag behöver lite presentinspiration!)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails