måndag 28 januari 2013

Fågelkassarna.

Jag nämnde ju häromsistens att jag hade ett par julklappar kvar att visa, men som jag glömt att ta kort på innan de överlämnades. Det var min svägerska som var mottagaren och nu har hon varit bussig och förevigat dem åt mig - och åt er!

Två tygkassar var det hon fick. Ni kanske känner igen stilen lite från Fred på jorden-kassen. Båda kassarna är sydda i lite kraftigare tyger och har fågelbroderier.


Broderiet med brun bakgrund har jag haft hemma i flera månader och jag tycker att det är så fint! Hela tiden har jag tänkt sy en kasse av det. När jag skulle sätta igång och började leta efter ett tyg som broderiet ville sitta ihop med, hittade jag det här fågeltyget, ett impulsköp från Ikea. Ja, banne mig, ibland köper även jag nyproducerade tyger! Jag hade nästan glömt bort att jag hade det, men det var ju helt perfekt både färg- och mönstermässigt (det syns kanske inte så bra på bilden, men det är alltså trädstammar, fågelholkar och fåglar på själva tyget också).


Kassen är fodrad och har en blixtlåsförsedd innerficka. Handtagen är lite längre, så att man kan hänga den över axeln, men det går också att bära den i handen.Den andra kassen är sydd av en rest av tyget som jag klätt min strykbräda med. Fodret går i kontrasterande orange och är tyget från ett gammalt örngott. De broderade domherrarna hittade jag på Myrorna strax innan jul. Jag pyntade den lite extra med en bollfrans också, det påminner lite om istappar i kombination med det vintriga broderiet. Den här kassen har ingen innerficka och handtagen är lite kortare än på den andra.

Vilken kasse är din favorit?

10 kommentarer:

 1. Gillar bäst den bruna:-) men valet är svårt. Otroligt fina!

  SvaraRadera
 2. Helt fantastiskt fina! Så otroligt bra idé att återanvända gamla broderier! Tack för tipset :)

  SvaraRadera
 3. Det går väl inte att välja, tur för din svägerska att hon fick båda......

  SvaraRadera
 4. Men så fin den med domherrarna blev (och den andra med, förstås, men särskilt domherrarna). Utmärkt matchning av broderi, tyg, bollfrans och foder. Jag vill också göra sådana fina broderi-fynd när jag släntrar omkring i second hand-butiker.

  SvaraRadera
 5. Hmm.. Tyckte om båda men det är ju väldigt najs med en kasse med blixtlås-innerficka! :)

  SvaraRadera
 6. Åhh omöjligt att välja bara en, dom är helt underbara båda två! <3

  SvaraRadera
 7. Great minds think alike, vet du. Ett roligt sammanträffande, i alla fall.

  SvaraRadera
 8. Himla fina! Efter alla dina schyst kassar ser jag plötsligt gamla broderier med andra ögon! :)

  SvaraRadera
 9. Ååh helt underbara! Gillar nog särskilt mest den blå med fåglarna.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails