lördag 14 juli 2012

Tygskryt.

Jag utlovade ju lite nyfyndade tyger häromdagen, och eftersom jag är en sådan som gärna står vid mitt ord så kommer de här. Jag tog ju inte med mig några tyger när jag åkte hem till Värmland på lite semester, så jag var ju mer eller mindre tvungen att köpa mig några nya, inte sant? Har hittat ett par dukar också som ni nog får se en annan dag, och ytterligare en tygbit som jag har sytt upp.


De tre tygerna ovan är alla ganska kraftiga i kvaliteten. Det gröna tror jag kan vara ett möbeltyg, det svarta med moln misstänker jag är någon finsk design och det översta med hjärtan och kringlor har jag sett tidigare i  någon annan färgställning, men jag vet inte var det kommer ifrån. Alla tre bitarna är rejäla, 1,5-2 meter långa och kostade endast 20 kronor/styck. Fynd!


Tyget med äpplen, löv och blommor är ganska tunt och nästan genomskinligt. Jag är osäker på om det är ren bomull eller om det är lite viskos eller syntet iblandat också.


Slutligen några mer färgglada barnbetonade fynd. Kattyget kommer nog att förvandlas till något åt familjens kattälskare numero uno Lilla A. Båda tygerna och den blommiga remsan är lakansvävskvalitet.
Har förresten förstått när jag läst runt på olika bloggar på sistone, att många har svårt att göra tygfynd på loppis. Faktum är att jag inte upplevt det problemet. Det är väl fördelen med att bo i en mindre stad kanske, och att röra sig en del mellan olika mindre orter såsom jag ofta gör, att det fortfarande går att göra rätt bra fynd.

10 kommentarer:

 1. Men wow!! Lyllo dej! Älskar det bruna tyget med kaniner & hjärtan. Fantastiskt fin buff oxå & snyggt knuten! Har inte tänkt på att man kan vira en buff så, bra idé!

  SvaraRadera
 2. Härliga fynd! Det bruna med moln får jag för mig kan vara Birgitta Hahn, hon har gjort ett par liknande med just samma sorts moln o vågformer... Har dock inte sett precis detta.

  SvaraRadera
 3. Härliga tyger! Det var verkligen fina fynd du gjort :)

  SvaraRadera
 4. Jätte fina! Jag har ett barn påslakan från jag var liten i samma kattyg men med rosa botten:-D

  SvaraRadera
 5. Tyget högst upp, längst bak har jag i en annan färgställning. Orange och mörkt rosa :)

  SvaraRadera
 6. Det svarta med moln är underbart! Planerar några loppisturer till mindre orter under semestern, börjar bli ruinerad av alla köp på Tradera:). Du kanske skulle ta och göra business av dina fyndmöjligheter!

  SvaraRadera
 7. Finfina saker! Ja, det är svårt att fynda tyger tycker jag. Kul höra att man inte är ensam om det. Jag trodde ett tag det bara var jag som hade svårt att hitta fina tyger. Trodde jag saknade öga för det när jag gick mina rundor. Men det finns tydligen fler där ute som går lottlösa. Passa på att glädjas åt dina fynd.

  SvaraRadera
 8. Vad fina! Gillade dem på första bilden särskilt :) Jag har inte fyndat tyg på loppis så mycket men jag har iofs precis börjat leta. Jag har dock nyligen fått jättemycket tyg i form av dukar etc från min morfar som flyttat. Kände mig så rik när jag kom hem med en hel IKEA-säck full!

  SvaraRadera
 9. Vilka fynd! Har också det där katt-lakanet här hemma, men kanintyget blev jag jätteavis på! Såna saker e rätt svåra att fynda, o jag bor ju oxå i en mindre stad...

  SvaraRadera
 10. Vilka fina tyger. Var är "hem" i Värmland? (Nyfiken i en strut) En annan är excil-värmlänning i Danmark..

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails