onsdag 4 juli 2012

Strandfyndet.

Juliutmaningen är igång och ett av temana är Strandfyndet. Det fick mig att tänka på mitt roligaste strandfynd, som jag inte tror att jag visat tidigare. Det är från Gambia förra året, och faktiskt har det lite hantverksanknytning också, även om jag inte kan ta åt mig någon ära för det.

Det är en voodoofigur! Det rådde lite delade meningar om huruvida det var tillrådligt att plocka upp den eller ej, men det slutade faktiskt med att jag tog med den hem. Historien bakom var lite för fantasieggande för att jag skulle kunna lämna den kvar. Alla dessa nålar och sedan kasta dockan i havet. Vem har gjort vad för att förtjäna det? En ganska annorlunda souvenir är det, om inte annat.

5 kommentarer:

 1. Jösses anamma!! Spännande och intrikat souvenir! Vilket oförberett dilemma att hamna i.. Ja, om huruvida man ska plocka upp och ta med föremålet eller ej. Modigt gjort i alla fall och fullt förnuftsmässigt!! :)

  SvaraRadera
 2. Men shit vad spännande! Det där med voodo är verkligen skumt. Rikligt förekommande i Botswana enligt Prosper. Har du sett/läst No 1 ladies detective agency förresten?

  SvaraRadera
 3. Väcker onekligen tankar. Spännande fynd.

  SvaraRadera
 4. Ja, riktigt skoj att du visade detta fynd! Undrar vad jag hade gjort...

  SvaraRadera
 5. kusligt och kul... var har du den nu?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails