tisdag 5 april 2011

Lavendelpåsen.

Att döma av kommentarerna på förra inlägget är jag inte ensam om problemet att datorn äter upp min tid. Men ingen behöver vara orolig, jag har inga planer på att försvinna för gott! :)
Nu är det dags att visa lite av det jag ägnade den datorfria helgen åt. Sensommaren 2009 reste jag och min mamma till Kraków, en resa som jag bl a skrivit om här. Vi åkte tåg hela vägen dit och eftersom det var en gruppresa i hemslöjdens tecken fanns det lite organiserat pyssel på tåget. Man kunde välja mellan att sy en lavendelpåse eller tälja karvsnitt.
Nu i helgen fick jag för mig att göra färdigt min lavendelpåse. Det arbete som återstod var egentligen bara att fylla den med lavendel och sy ihop, men ibland kan det ju krävas ett och ett halvt år för att samla kraft till sånt. Här är den i alla fall.

Som synes är påsen ganska stor. Den har en hank så att man kan hänga den runt kroken på en galge t ex. Vi fick som en materialsats med tyger och band, och sen fick man brodera eller dekorera som man ville. Förutom den gröna sömmen som skymtar nöjde jag mig med banden, men passade på att piffa till dem lite extra med olika broderistygn och några pärlor.
Eftersom påsen är så lång och jag inte ville att all lavendel skulle hamna i botten gjorde jag en innerpåse av en bit gammalt lakan och sydde ett par sömmar tvärsöver den så att det blev tre fack. Nu ska jag bara fundera ut var det behövs lite lavendeldoft.

3 kommentarer:

  1. Snyggt och praktiskt! Vi skulle behöva lite fler lavendelpåsar i våra lådor... det får bli ett projekt lite längre fram tror jag.

    SvaraRadera
  2. Svala: Tack! Tyvärr kan jag inte ta kredden för "handtaget" utan det var fastsytt från början, men det är onekligen ganska smart.

    Karin: Visst är de? Jag skulle tro att de kommer från en butik nära dig... ;)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails