fredag 4 februari 2011

Summera och planera.

Inför 2010 hade jag några målsättningar för mitt hantverkande. Jag såg dem inte direkt som löften, mer som utmaningar för mig själv. Nu är vi redan inne i årets andra månad och det är hög tid att försöka summera resultatet av dem.

Det första var att inte inskaffa så mycket nytt material, utan använda upp sådant som jag redan hade, eller i andra hand second hand-fyndat, fått eller hittat material. Det har väl både lyckats och inte, kan man säga. Jag har använt en hel del redan befintligt material, men jag har inte kunnat avhålla mig från att köpa en del heller. Mycket av alla materialinköp har varit på second hand och det tycker jag åtminstone ur konsumtionssynpunkt känns något bättre än att ha köpt nytt. Jag har medvetet försökt att leta på second hand först när jag behövt nåt, inte bara pysselmaterial faktiskt utan även andra saker och det har gått ganska bra. En del "förbrukningsvaror" typ lim har jag såklart köpt in också.

Jag tänkte bli bättre på att kommentera på andras bloggar och det tycker jag att jag har uppfyllt. Det har inte direkt med mitt eget hantverkande att göra, förstås, mer än att jag vet hur mycket roligare det är att pyssla och blogga när man får respons och därför vill bjuda andra på det. Bloggvärlden är så full av inspiration och positiva kommentarer är väl det minsta man kan "ge tillbaka" till sina medbloggare.

Nästa utmaning var att prova nya tekniker och material. En i månaden, var målet. Nu har jag inte räknat efter så noga, men nog har jag provat på en del nya saker. Plastfusing, krokning, att spinna och att lägga mosaik, för att nämna några. Studiecirkeln har också varit en rätt så rik källa till nya kunskaper, både teoretiska och praktiska.

Jag hade också en plan om att försöka hitta nånstans att sälja saker. Det har jag lagt på is, eftersom jag känt att det nog bara skulle bli stressande. Så länge jag jobbar heltid och har en del annat som jag vill hinna med på fritiden hinner jag inte producera i den utsträckningen. Jag skulle kunna tänka mig att ha hantverket som en bisyssla, men vi får väl se vad som händer framöver.

Slutligen hade jag en tanke att lämna lite kreativa spår i omgivningen i form av stickgrafitti och liknande. Det har jag inte varit så bra på som jag hoppades. Jag har helt enkelt prioriterat att få gjort andra saker på den pysseltid jag haft till mitt förfogande. Några saker har det ändå blivit och varje gång jag ser en upplimmad pärlplatta eller instickad stolpe så blir jag glad inombords, så det är definitivt en målsättning jag fortsätter att bära med mig.

Nu under 2011 vill jag fortsätta på den inslagna vägen och försöker att ta med mig tankarna ovan. Dessutom hoppas jag på energi att röja igenom pysselskåpet (ok, jag har fler än ett, men det jag främst tänker på är en garderob där det snart sagt ramlar ut saker när man öppnar dörren) och lite mer tid för hantverk och pyssel. Det får nog räcka.

5 kommentarer:

 1. Skön summering och bra målsättningar. Jag försöker också använd material som jag har, och jag har massor. Mycket är gratis eller second hand, men så måste man ju komplettera med lite pärlor mm och lim och sådant.

  SvaraRadera
 2. Men nog tycker jag att du lyckats väldigt bra med dina målsättningar!

  SvaraRadera
 3. Är en ganska ny prenumerant av din blogg men jag har genast blivit inspirerad att göra någon slags liknande målsättningsplan. Främst för att förhindra att jag försätter mig själv i stressande situationer, men också för att kunna se framför mig vad det egentligen är jag vill uppnå. Tack för ett bra inlägg.

  SvaraRadera
 4. åh vad bra med en målsättningsplanering. Det känner jag att jag nog också skulle behöva.

  SvaraRadera
 5. Lite långt efter februari men i alla fall. Dina målsättningar gillar jag och tänker att jag köper några. Att kommentera andras bloggar tex. Börjar genast nu. Jag följer din blogg och hittar ofta inspiration.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails