söndag 6 februari 2011

Gubbtofflor i miniformat.

Under kurshelgen i Rättvik sydde jag dessa små bebisskor enligt mönster i Elsebeth Gynthers Sy till barnen. När jag klippt ut delarna insåg jag att det grårutiga tyget ju har den perfekta gubbtoffel-looken, så jag tyckte det var kul att "matcha" med småblommigt på insidan. Båda tygerna kommer ur kassen med 50-talstygprover som jag fyndade på loppis i somras. Sulorna är av ull och klippta ur en filtad ylletröja.

Det visade sig vara svårt att kanta skodelarna snyggt med snedslå, eftersom de hade lite svängda kanter, så jag körde med två lager tät sicksack istället och det blev helt ok om än kanske inte lika slitstarkt. Det är inte tänkt att de ska knytas med garn heller utan jag tänkte komplettera med "skosnören" av nåt slag. Jag gillar dock färgen på garnet och har dessutom en känsla av att jag faktiskt kan ha en bandstump i en snarlik färg liggande nånstans.
Lilla A har fått skorna för att prova. Är lite osäker på storleken, men jag hoppas hon kan ha dem nu eller snart. Om de funkar och sitter bra ska jag nog göra fler, kanske till nåt annat barn, för de var ganska roliga att sy. och inte minst så är ju små skor bland det gulligaste som finns.

6 kommentarer:

 1. Så söta skorna är...jättefina :-)

  SvaraRadera
 2. Så himla söta de är! Coolt värre!

  SvaraRadera
 3. Ja, gör du fler är jag intresserad av ett par!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att få se de söta skorna "live", har också funderingar på att försöka knåpa ihop ett par!

  SvaraRadera
 5. Vilka supersöta små skor!

  Kan se dem matchade med manchesterbyxor och en schyst liten yllekofta.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails