lördag 5 juni 2010

För matglada små.

Idag är en stor dag. Om en kort stund ska jag åka hemåt Värmland för att träffa den nya familjemedlemmen för första gången! Vad kan då passa bättre än att visa ett par hittills obloggade alster med bebistema? Dessa haklappar är sydda av fusad plast, som jag använde till skridskoväskan i vintras. Jag har testat två olika modeller:

Den röda är gjord efter detta mönster och den gröna efter haklappsmönstret i boken Sy till barnen av Elsebeth Gynther.

Detaljbilder på materialet, som är nätpåsar av den typ man köper exempelvis apelsiner och avokado i, ihopsmält med genomskinliga plastpåsar. Emblemet på den gröna haklappen är klippt ur en påse från Akademibokhandeln. Kanterna är förstås vanlig snedslå, en vävd, en stickad.

5 kommentarer:

 1. FINA! Det där verkar vara så roligt, att fusa plasten! Snedslåband har jag aldrig förstått mig på hur man sätter fast på ett snyggt vis! Snart måste jag lära mig, när jag ska börja sy en massa små kläder. Kanske du kan ha en kurs för mig?

  SvaraRadera
 2. Det där var ju riktigt tufft! Och med en sådan haklapp så visar man tidigt betydelsen av kunskap.
  :-)
  Hoppas den lille blev nöjd.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina hakklappar! Jag har också provat att smälta samma plastpåsar. Det är riktigt kul och blir ju verkligen unikt!

  SvaraRadera
 4. Ja jäklar vad häftigt. Detta måste jag absolut testa nån gång. Nu poppar det upp en massa kul idéer i huvudet, typiskt att jag inte har tid över till experimenterade just nu. Och du, det skulle passa fint till slöjdklubben!

  SvaraRadera
 5. Tack ska ni ha allihop! Det är riktigt roligt med plasten, problemet är att nu har jag ännu ett material (plastpåsar) som jag måste samla på hög. Snart får jag flytta till en större lägenhet. :)
  Ulrika: Jag är inte heller så haj på det här med snedslåar. Denna gång vek jag dem bara dubbla över kanten och sydde. Baksidan kanske inte blev så fin, men hellre det än att sy två sömmar och därmed perforera plasten alltför mycket.
  Med nål och tråd: Ja, det har jag också tänkt på! Det är inte helt lättsytt, går nog lättast på maskin och det har vi inga slöjdklubben. Men det går ju att klippa ut figurer, har också tänkt på att klippa remsor och göra nåt slags flätning, typ som näverslöjd. Det beror ju lite på hur gamla barnen är, vad de kan tänkas klara.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails