tisdag 15 juni 2010

Balkong-följetong del I.

Jag håller på att pimpa mitt balkongbord, som har några år på nacken. Bordets ursprungligen röda färg har blivit både krackelerad och solblekt och det är dags för förnyelse, helt enkelt.

Den som byggt ihop bordet har sanna mina ord gjort ett gediget arbete! Ribborna i bordsskivan hölls fast av bultar med fastlödda (eller möjligen -svetsade) muttrar. Av 24 muttrar gick fem att skruva loss manuellt. Övriga 19 bultar fick jag såga av med en lånad bågfil, vilket faktiskt var ännu tråkigare än det låter. :)
Den nya skivan består av en f d vägskylt, som jag "plockade upp" härom helgen. (Här vill jag poängtera att den var kasserad, nedskruvad och ersatt med en ny skylt, så ni kan vara lugna, jag har inte stulit den!) Den hade i stort sett perfekta mått, men även här kom bågfilen till nytta för att såga bort små bitar av "skenorna" som den suttit fast med, så att den skulle passa på underredet. Några nya skruvar - och voilà!
Hade skylten inte varit klottrad på, hade det ju kunnat vara kul att ha kvar den som den var. Ett syfte med bordsrenoveringen är dock att få användning för de två stora burkar med mosaikbitar som jag köpte på förra årets upplaga av gårdsloppisen för 20 eller 30 kronor. Hur det går återstår att se i nästa avsnitt av balkong-följetongen...

3 kommentarer:

 1. Jag följer följetången med spännning... ;-)
  Kan rekomendera låtsasblommor. De bryr sig inte om att det bara är 8-10 grader och är fasligt lättskötta!

  SvaraRadera
 2. Det ska bli jättespännande att se hur mosaik-resultatet blir! :)

  SvaraRadera
 3. Spännande följetong! Klart dom e kompisar, Erna och Kim ;-) Hon tycker Kim e lite barnslig ibland bara...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails