onsdag 21 april 2010

Plastmormor...

...låter som en medlem av nån modern familjekonstellation. Men det är också arbetsnamnet på en blivande matta som jag håller på att virka. "Garnet" är gjort av plastpåsar. :)

11 kommentarer:

 1. Kul idé! Det där gillade jag verkligen. Kanske något att prova...

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag hittade hit, tack vare att jag oxå e med i nålbytet! Du har lite liknande blogg-titel som jag, o nästan samma typsnitt! (Jag har oxå det du använder nedladdat). Kul att hitta hit, för du tänker oxå mkt på miljön och fiffiga lösningar. Tittar snart in igen!

  SvaraRadera
 3. Hej! Är det helt vanliga plastkassar, typ "icakassar" du använder? Det låter som en grej jag bara måste göra till min balkong:) Tack för tipset!!!

  SvaraRadera
 4. Tack alla! Anna-Karin, ja, det är vanliga plastkassar. Jag klipper av bottensvetsen och handtagen så att det bildas en "cylinder", som jag sen klipper runt runt i spiral, typ 3 cm bredd kanske. Lycka till! :)

  SvaraRadera
 5. Tack, va bra. Då ska jag genast börja på!!

  SvaraRadera
 6. Gör det! Har du nån blogg så kan du väl kommentera igen när det är klart, så får jag se hur det blev? :)

  SvaraRadera
 7. Väldigt kreativ idé! Kul!

  SvaraRadera
 8. Tack Maria och Ulrika. Det är lite trögvirkat, ja. Efter att jag virkat en bit hittade jag ett blogginlägg av någon som höll på att virka en rund matta, som tipsade om att man kunde pudra virknålen med potatismjöl för att underlätta. Kan tänka mig att det funkar, men har inte testat än då virkningen ligger lite i träda just nu. :)

  SvaraRadera
 9. Att virka med plastpåsar kanske är något jag också måste pröva. Jag har ju virkat en del med mattrasor men det är väldigt trögvirkat och det blir väldigt tungt. Jag inbillar mig att detta är enklare. :)

  SvaraRadera
 10. Hej! Tack för att jag blev påmind om att jag måste provvirka i plastpåsar, när ska man hinna allt kul? Karin

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails