fredag 6 november 2009

Jag kommer ut som pedant-tant!

Länge har jag letat efter ett nytt soffbord och i somras hittade jag det ultimata bordet på loppis. För blott 100 kr blev det mitt, och med hjälp av en del sandpapprande och möbelolja blev bordsskivan näst intill perfekt. Det bär mig emot att erkänna det, eftersom jag tycker att det är klar pedantvarning, men jag har utvecklat en otrevlig noja över att det ska bli märken på bordsskivan, och ställer därför aldrig varma tekoppar och dylikt direkt på bordet längre, utan tar i brist på lämpliga underlägg till allehanda saker att ställa kopparna på. Den observanta läsaren ser säkert att det här är ett stickmått som får tjänstgöra som underlägg till kaffekoppen.
 


Nåt måste alltså göras. Inte åt mina pedantiska tendenser (de är ändå under kontroll i det stora hela), utan åt bristen på muggunderlägg i detta hushåll. Och vad passar väl bättre än att slöjda några själv?
 

  

  

 
Början till bot och bättring. Två muggunderlägg flätade av gamla mjölk- och filkartonger. Har man såhär vackert mönstrade mjölkförpackningar är det ju synd att bara kasta dem i återvinningen, eller hur?

5 kommentarer:

 1. ... och tilläggar bör att du har väldigt fina koppar. :)

  SvaraRadera
 2. Håller med, kopparna är jättefina, de hade gärna fått göra ringar på mitt sunkiga soffbord, hihi. Du och jag är med i samma grupp i MA´s julswapp, så hej på dej och
  trevlig helg
  Mia
  snitsatstickat.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Jamen titta! Vad fint! Nu måste jag kanske också köpa på mig lite mjölkförpackningar! Lite jobbigt kan det ju bli eftersom jag pendlar mellan Falun och Gävle. Att släpa mjölk alltså...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails