torsdag 6 augusti 2015

Pösigt som 1985.

Under semestern var jag inne på en tygaffär tillsammans med Lilla A. Hon kommenterade då en rulle med blommigt tyg och tyckte att det var fint. När jag några dagar senare besökte samma affär igen, hittade jag en stuvbit av samma tyg och slog till på den (17 kronor kostade den, klart överkomligt!) för att sy något åt henne.
Ursprungsplanen var en kjol, men sedan bläddrade jag i en 80-talssybok tillhörande min mamma och hittade mönstret på "pösbyxor", av den modell som jag själv tillbringade en del av mina barndomssomrar i. Planen reviderades och byxorna frästes ihop ganska snabbt och fick resår i midjan och bensluten.


Stuven var lite i kortaste laget, men den här typen av byxor behöver ju inte tvunget vara hellånga heller. Det visade sig dock att de blev ganska lagom i längd och slutade ungefär vid fotknölarna. De ser nästan ännu kortare ut på bilden, men det kanske har att göra dels med kameravinkeln och dels med att de ju är ganska breda.
Tack vare den vida passformen skulle jag tro att de kommer att passa även nästa sommar, minst.
Lilla A bytte om till byxorna bums efter överlämnandet, så det var väl ett gott betyg.

5 kommentarer:

 1. Vad mycket fint du sytt under sommaren! Förstår att dessa brallor blev uppskattade :)

  SvaraRadera
 2. Tack för fin blogg! Alltid roligt och imponerande att se allt fint du tillverkar! Jag blir så sugen på en overlockmaskin när jag ser allt roligt du syr. Har du nåt litet tips när det gäller val av märke?
  hälsningar Sanna

  SvaraRadera
 3. Fick nostalgi-vibbar när jag såg dina fina byxor. Jag sydde också pösiga byxor till mina barn när de var små - precis i början på 90-talet. Men de stackarna fick byxor i rosa tyg med Kermit-grodor på - och matchande keps med jätteskärm. Vad har inte mina stackars barn fått utstå. Det här tyget var jättefint, tycker jag. Om det är OK att lämna tips på overlockmaskin så är jag jättenöjd med min Bernette från tidigt 90-tal. Ful som stryk men stadig och rejäl, lätthanterlig, men görs kanske inte längre i samma material ... Finns att se på min blogg för den som är intresserad : https://tygochgarn.wordpress.com/2014/03/08/varstadning-av-symaskinen/ Ewa

  SvaraRadera
 4. Fina byxor! Jag gillar både tyget och modellen som ser bekväm ut.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails