söndag 15 mars 2015

Rester och rutor.

Jag verkar ha blivit biten av sockdjävulen, för nu har jag stickat ytterligare ett par. Men så är det ju också ett bra projekt; relativt snabbt att slutföra, litet och behändigt att ta med sig och inte minst väldigt användbart. Jag skulle gärna ha en rejäl uppsättning tunna ullstrumpor att använda som vanliga strumpor under vinterhalvåret, så min plan är att försöka upprätthålla strumpstickandet.


I det här paret har jag använt restgarner; rött och orange Fabel och gult Trekking Tweed, som jag blandat med nyinköpt svart Arwetta, ett sockgarn i 80% merino och 20% nylon. Det sistnämnda har jag aldrig stickat i tidigare och jag har lite blandade känslor för det. Det finns i många fina färger, är väldigt mjukt och skönt att ha på sig, men det delar sig lätt när man arbetar med det och känns som att det blir lite sladdrigt. Jag har bara hunnit använda sockorna en dag än så länge, så det återstår att se hur slitstyrkan är.


Jag använde än en gång mönstret Spice Man, men stickade hälkilarna med räta maskor istället för aviga. Rutmönstret åstadkom jag genom att sticka två varv rött/orange/gult och två varv svart, och så lyfta var femte maska på de kulörta varven. Såg en liknande socka när jag var på Dala Syfestival och tyckte att det var snyggt.


Det här blir mitt bidrag till veckans I mina händer hos Mitt hem är min borg.

7 kommentarer:

 1. Vilka underbara sockor! Klart du drömmer om att fylla garderoben med sånna!

  SvaraRadera
 2. Ja, de blev verkligen fina! Otroligt fint med hemstickat. Bra med din plan. Då har du ett mål med stickandet och kan hänge dig fullt ut åt det. Det blir liksom legitimt att sticka nästan hur mycket som helst då.

  SvaraRadera
 3. Riktigt snygga sockor, så himla effektfullt med de lyfta maskorna

  SvaraRadera
 4. Supersnyggt! Jag stickar lyfta maskor på en disktrasa just nu, med samma teknik. Absolut något för nästa par strumpor också.

  SvaraRadera
 5. Men åh, vad snygga! Så himla fina!
  Jag tycker det är sååå superjobbigt med strumpstickor, så jag kommer aldrig att bli nån strumpstickerska...men jag försöker flörta in mig hos fars kusin som är en fena på det :-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails