söndag 16 november 2014

Present i efterskott.

Ni som läst med ett tag har väl noterat att jag inte alltid är så snabb med att färdigställa mina projekt, men det här tar nog ändå priset. Sommaren för två år sedan, inför min brorsas 30-årsdag, påbörjade jag ett mosaikbord, släkt med mitt eget, som han skulle få i födelsedagspresent. Tyvärr blev det inte färdigt, och där någonstans strandade det hela liksom. Nu på sistone har jag känt att jag blivit alltmer trött på att ha det stående i ett hörn i vardagsrummet, vilket jag haft en längre tid, och förra helgen fick jag helt enkelt nog och satte igång att pussla och limma för brinnande livet. Och nu är det klart!


Eller ja, "klart" är en sanning med modifikation, för det återstår fortfarande fogning, men det känns ju inte så oöverstigligt i sammanhanget. Dessutom har jag lämnat över bordet till min bror och han är oftast lite driftigare än jag, så det kan rentav hända att han fixar det själv.
Bordsskivan är en gammal återanvänd, som jag fäst på ett loppisfyndat underrede, båda delarna av metall. Hela alltet målades sedan med grön hammarlack och så fyllde jag bordsskivan med någon slags fyllnadsbetong på vilken jag sedan limmat fast mosaikbitarna. Det lär inte blåsa bort i alla fall, om vi säger så, för det väger ett antal kilo....
Gott sällskap i mitt prokrastinerande och slutförande av halvt bortglömda projekt har jag av de andra deltagarna i Lopplisas UFO-cyberjunta.
Nu återstår det bara att se om det här blir tillfället då jag slutligen drar någon lärdom av insikten att det faktiskt var ganska lättvindigt att fixa det där som jag gått och skjutit upp i en evighet... Det är ju inte första gången jag upplever den, menar jag.

7 kommentarer:

 1. Fy bövelen vad snyggt det blev! Jag är så VÄLDIGT sugen på att lära mig grunderna till mosaik själv. Har ett soffbord som vore PERFEKT att prydas med en krossad porslinsdödskalle eller en kanin och rosor eller nåt... Ack så vacker denna teknik är! Och jag är en sucker för färgställningen du valde. MUMS!

  SvaraRadera
 2. Maffigt! Det kommer att bli ett perfekt balkongbord

  SvaraRadera
 3. Otroligt snyggt! Jag hade aldrig gett bort det! Fast du hade ju redan ett snyggt sådant själv. Gäller till att leta metallunderreden på loppis nu då för sådant här vill jag också ha.

  SvaraRadera
 4. Wow det blev helläckert!! <3 Kan tänka mig att din bror blev nöjd!

  Hoppas att du får en fortsatt fin vecka <3
  Kram
  Sanna

  SvaraRadera
 5. Så fint! Är ju beundrare av ditt egna bord också! Man blir ju himla sugen att testa. Sjyst förresten att låta brorsan bli dekaktig :) och kul att du deltog!

  SvaraRadera
 6. Wow, så vackert! Imponerad av din kreativitet och konstnärlighet!

  SvaraRadera
 7. Wow! Fantastiskt fint! Jag har själv nyligen gjort ett mosaik-projekt, mitt första faktiskt! Roligt :-) Har också fogningen kvar dock, hihi.
  Du är fantastisk på att få till mönster, det syns när du gör dina mandalas också!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails