lördag 11 oktober 2014

Lintrasor utan lin.

I förra numret av Hemslöjd, med tema lin, fanns en beskrivning på en våffelvirkad disktrasa. Under min sista semestervecka i augusti bestämde jag mig för att virka en. Istället för lingarn använde jag senapsgult bomullsgarn, som min mamma fyndat på loppis.


Det tog några försök och en del svordomar innan jag fick till det. Tyckte inte att beskrivningen kändes helt logisk och dessutom saknade jag information om hur man anpassar mönstret till färre maskor (om jag lagt upp det åttiotal maskor som mönstret angav skulle det snarare ha blivit en filt än en trasa, eftersom jag gick upp i både garngrovlek och nålstorlek). Som jag nämnt tidigare är jag inte så erfaren när det gäller att följa virkbeskrivningar, så jag vet fortfarande inte om felet ligger hos mig eller mönstret, men jag kan tycka att man kunde ha illustrerat själva virktekniken lite bättre i artikeln, på bekostnad av någon av de typ tre närbilderna på den färdiga trasans struktur.


Hur som helst, så blev det ju en trasa till slut. Dessutom gjorde jag en till, när jag någon vecka senare hittade ett lämpligt garnnystan på loppis. Eller ja, det var inte riktigt så lämpligt i storlek som jag trodde, därav skarvningen med lite grönt garn i trasans topp. Båda trasorna är fotade i fäbodstugan häromhelgen.

2 kommentarer:

  1. Mysiga bilder! Jag har aldrig virkat efter beskrivning på det sättet så kan tänka mig att det är lite krångligt. Tycker ibland stickbeskrivningar är jättekonstigt skrivna.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails