onsdag 15 oktober 2014

Köpenhamn på två hjul.

Köpenhamn är ju värsta cykelstaden, med cyklar, cyklar, cyklar överallt. Cykelfiler längs i stort sett alla gator, parkerade cyklar utefter varenda husvägg.Jag behövde inte traska runt särskilt länge, innan det slog det mig att det fanns en hel del kreativitet kopplad till cyklarna. Många var utsmyckade på olika sätt, med pärlor, klistermärken eller blommor. Nästan alla verkade ha någon form av korg eller låda på sina cyklar och det fanns många sköna DIY-varianter på det temat.
Till och med en cykelstaty hittade jag.När helgen kom hyrde vi cyklar på hotellet och trampade runt stora delar av stan. Det ska jag verkligen göra om nästa gång jag kommer till Köpenhamn, så himla smidigt att kunna ta sig runt snabbt och se mycket längs vägen, men ändå lätt kunna stanna till.


Och när jag varje morgon åkte buss till Hvidovre, där kursen jag gick hölls, passerade vi ett cykeluthyrningsställe, som jag blev nyfiken på tack vare dess annorlunda yttre. När jag googlade det, visade det sig vara ett företag som hyr ut hittegodscyklar och använder en del av vinsten till att köpa in cyklar och skicka till afrikanska länder. En annan form av cykelkreativitet - jag gillar't!

3 kommentarer:

 1. Hej,
  har du sett det första programmet av Sy sy sy T-shirt?
  Här har du en länk.
  http://urplay.se/Produkter/184049-Sy-sy-sy-T-shirt
  Hälsningar
  Helén
  Gagnef

  SvaraRadera
 2. Her var det mye fine sykkelbilder. Jeg som kommer fra Norge blir alltid imponert over hvor mange som sykler i Danmark, men så har dere også så mange fine sykkelveier:-) Flott blogg dette her, så jeg kommer nok innom igjen:-) Hilsen fra Marianne

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder :-) Gillar byrålådan!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails