fredag 3 maj 2013

Belöningssömnad och loppislördag.

Jag jobbar fortfarande på att få in tyghögen i det nya skåpet. Det tar sin tid eftersom jag går igenom alla tyger och rensar lite, samt stryker, viker och färgsorterar det som ska vara kvar. Och så är det ju det här med idéerna som poppar upp när alla tyger kommer i dagen. "Just det, det här skulle jag ju ha till...", "åh, de där tygerna var ruskigt fina tillsammans", "undrar om det här skulle räcka till...". Aargh. Jag tycker det är tråkigt att sortera, jag vill ju syyyy!


Efter att ha tillbringat en stor del av den lediga onsdagen åt att eliminera högen, kände jag igår att jag måste belöna mig med att sy lite. Just en sådan där kombination av två tyger som råkat hamna bredvid varandra i röran och visat sig ha äktenskapstycke var det som utlöste det hela. Resultatet blev en rund tygkorg, något som jag ganska länge tänkt pröva att sy. Tills vidare använder jag den till att förvara leksaksgrönsaker i.


Rätsidestygerna är loppisfynd, det prickiga fodret kommer från mina föräldrars tygskåp och jag tror att antingen jag eller min bror haft hemsydda shorts av samma tyg under uppväxten. Lärdomar till nästa gång:
- Googla hur man räknar ut hur stor botten ska vara, för att slippa sprätta och klippa bort.
- Vlieseline i något av lagren, så att korgen kan stå själv även om det inte är något i den.

Och imorgon är det dags för den årliga stadsdelsloppisen! Jag hoppas att vädret blir fint och att fyndpotentialen är lika bra som den brukar. Egentligen hade jag tänkt mig att jag skulle åka och träffa mitt nya brorsbarn den här helgen, men eftersom hen inte är född än så får jag hålla tillgodo med loppis istället.

5 kommentarer:

 1. Snygg kombo! Klart du får sy nu när du varit så flitig.

  Jag har sytt massor av sådana korgar och det bästa knepet är att ta en rund burk, kastrull eller som motsvarar den storleken som du vill ha. Sen mäter du omkretsen (=längden på tygbiten) och burkens botten ritar du av mot tyget (=tygkorgens botten).

  http://mednalochtrad.blogspot.se/2008/09/produktiv-dag-med-tygkorgar-broderier.html

  SvaraRadera
 2. De hade verkligen äktenskapstycke, de tygerna! Härlig "korg"!
  Och bra tips från "med nål och tråd"! Jag hann tänka något om att mäta både det ena och andra mot befintlig burk och fundera på om det skulle fungera. Skulle ju kunna bli "påsar" med knytband också. Hmmm,,,,, Jag har en vecka närmast obokad. Och en tyglåda som behöver rensas...
  Jag ska ta ena hunden med på stadsdelsloppis söndag. Hoppas på fynd för oss båda:)

  SvaraRadera
 3. Jag brukar också känna så när jag klipper fyrkanter av småbitar - blir nästan frustrerad, vill bara kombinera ihop de som passar med varandra och börja sy...

  Blev en finfin korg av dina tyger!

  SvaraRadera
 4. Härligt med sylust! Fin blev den, korgen. Har tänkt superlänge på att göra en sån också, men det har aldrig blivit av. Sitter här med bortvänd rygg mot det totala kaoset som finns i mitt syrum. Skulle verkligen behöva rensa ut tyger, men det vill jag verkligen inte. Tänker att lösningen är att sy upp det. Snabbt. Fast som det är nu hittar jag varken tyger eller symaskinen under all bråten. Suck!

  SvaraRadera
 5. Noterar dina (och med nål och tråds) tips inför mina egna försök med sånna där burkar/påsar!

  Grattis också till både fastejn och resten av familjen! Det enda jag kan komma på som skulle väga över en nyfödd liten bäbis skulle nog vara två eller fler nyfödda bäbisar ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails