tisdag 11 december 2012

Julmarknad.

I förrgår stod jag alltså på julmarknaden vid Falu gruva tillsammans med mina slöjdklubbsledarkamrater Sara och Anne. Det kändes inte uppmuntrande att stiga upp på morgonen och titta på termometern som visade -21,7 grader, men med många lager kläder och liggunderlag och frigolit att stå på klarade vi ändå kylan förhållandevis bra. Tack vare att vi var flera kunde man ta sig en liten promenad eller några minuter inomhus när man behövde få upp värmen.

Tre kreativa personer fyller också ett marknadsbord ganska bra, kunde vi konstatera. Vårt bord kan nog ha varit både bland de mest välfyllda och de mest färgglada. Ett brett sortiment hade vi också, där det mesta var återbruk. Bland annat sålde vi olika väskor och kassar, broderade smycken, julkort och julklappsadresser, grytunderlägg, julgranspynt av flera slag, vimplar och kransar. Dessutom hade vi ett ätbart sortiment i form av hembakta kakor och skorpor och fårkorv.

Försäljningen gick någorlunda. Dock tror jag att kylan avskräckte en del presumtiva marknadsbesökare, för jag upplevde att det var mindre folk än det brukar. Det var en trevlig dag, men sedan var det skönt att få tillbringa kvällen i soffan under ett varmt täcke.

9 kommentarer:

 1. fy fan vad kallt!
  Jag gillar de små ljusstakarna av upp-och-ned-vända kakformarna, himla fina!

  SvaraRadera
 2. Låter kyligt! Synd med besökarantalet men hoppas det blev en del sålt i alla fall.

  SvaraRadera
 3. ååhh, jag och A hade tänkt komma, så tråkigt att det inte blev av! Det hade varit så roligt att få se allt fint ni gjort på plats. Roligt att få en liten glimt av det i alla fall.
  sköt om er

  SvaraRadera
 4. Ser fint och mysigt, om än väldigt kallt ut! Gissar att du sett att din superfina julduk pryder framsidan av senaste Retro-tidningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har jag inte! Kikade faktiskt efter den tidningen på Ica Maxi idag, men de hade den inte.

   Radera
 5. Vilken variation ni hade! Fina saker. Bra uthållighet i kylan :-)

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt marknadsstånd! I min smak!

  SvaraRadera
 7. Brr, det verkar kallt. Det var tappert av er att stå där tycker jag. Ser jättefint ut!!

  Sv: regnbågstejpen har jag fått av en kompis, men jag TROR att hon köpt den på http://www.tgr-stores.se/ butik.

  SvaraRadera
 8. åh så mycket fint!
  x/jenny

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails