torsdag 13 september 2012

Konserthus och graffiti.

Alldeles i närheten av hotellet som vi bodde på i Tallinn låg ett mystiskt bygge, som vi var tvungna att kolla in närmare. Det låg alldeles ute vid havet, var enormt stort men verkade helt övergivet och ganska nedgånget. Många personer gick dock upp och ned för de stora trapporna som ledde upp på huset, så vi gick också dit. Ingen verkade veta vad det var för ställe eller när det var byggt, men till sist träffade vi på några tyska turister som visste att det varit konserthus. Vi antog att det var från Sovjettiden.
Numera verkade det vara tillhåll för graffitimålare, det fanns gott om färgglada målningar som jag tyckte var sköna färgklickar där i den annars så gråa och ruffiga miljön.
Några dagar senare frågade jag min killes pappas fru, som är från Tallinn, om hon visste något om byggnaden och då visade det sig att den bara var från början av 90-talet, det vill säga strax efter att Estland blivit självständigt. Tyvärr var huset så dåligt byggt att det snabbt hade fått fuktskador p g a närheten till vattnet och det användes inte längre. Det kändes ju onödigt, med tanke på vilket jättebyggnadsverk det var och hur mycket det måste ha kostat att uppföra, men det var kul att få reda på lite mer om det.1 kommentar:

  1. Sånt är kul, att hitta lite udda platser på resan. Inte bara de "vanliga" sightseeingställena.

    Va kul att du också har de tygerna! Det är ju så roligt i den här världen av begagnade tyger, när man råkar på samma tyg som man själv hittat, hos någon annan bloggare.
    Kan ju säga att båda två är mina absoluta favoriter på min topp tre-lista! Så skulle du vilja sälja eller byta nån bit av de du har så skulle jag hojta JAAA!!! För jag kommer aldrig få tillräckligt av dem :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails