måndag 2 april 2012

Sängkläder och handduk blir bilmatta.

Måndag och dags för Återbruksutmaningen igen!
Leksakslådan har fyllts på med en bilmatta/lekfilt. "Bilsidan" är ett f d örngott som jag klippt itu och sytt ihop igen. Därav den lite märkliga vägsträckningen på sina ställen där i mitten. Om man inte vill köra bil, utan bara vill ha något mjukt att sitta (eller ligga, om man är riktigt liten) på, så kan man vända upp den andra sidan, bestående av ett påslakantyg som jag bytt till mig av Emma.

Mellan dessa båda tyger döljer sig en gammal frottéhandduk som var bortom räddning efter några hårfärgningar för mycket. Täcket mäter knappt 65x90 cm.
Kanten har jag gjort av snuttbitar snedslå som jag hade över sedan jag sydde den här kudden. Idén att skarva ihop småbitarna tror jag att jag kan ha snott från Lina OJ.

13 kommentarer:

 1. Smart att göra en bilmatta väldigt lätt att ta med sig på utflykt och samtidigt få en sittplats.
  Gillar de skarvade snedslåremsorna det blev ju himla fint.

  SvaraRadera
 2. Gillar också den skarvade snedslån, ska komma ihåg den!

  SvaraRadera
 3. Snyggt. Blev också förtjust i snedslån. De småbitarna man sparar men aldrig använder till nåt. nu kanske de kan få nytt liv.

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Och snedslån var ett fint tips!

  SvaraRadera
 5. Jaaa, vilken snygg snedslå!
  Bilmattan verkar vara så där gossig och mysig att ligga och leka på. Kan se framför mig min son ligga där i sin egna värld och ljuda sin lek... vrooom, aaah, krasch!

  SvaraRadera
 6. smart och cool, så mycket behändigare än de vanliga bilmattorna.

  SvaraRadera
 7. är det bonnerövens land cruiser jag anar på sista bilden? ja mamma, jag vet att det är fel färg. det var ett skämt, ok?!

  SvaraRadera
 8. Så fiffigt och fint du gjort!
  Jag hade ingen sån där bilmatta när jag var liten men jag minns att en kompis hade det och jag älskade att leka på den när jag var där. Att köra runt med bilarna på vägarna var jättekul! :)

  Jag önskar dig en härlig tisdag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 9. Smart!! =)

  SV: Mmm det går ju göra lite olika varianter.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails