måndag 23 april 2012

Rivjärnslampa och elhaveri.

Måndag och återbruksutmaning igen. Den här veckan har jag tillverkat en lampa till köksfönstret. Rivjärnet (som egentligen är det enda återbrukade med det hela) har jag köpt på loppis, elprylarna hos han den dära snubben från Insjön ni vet.

Den observanta ser att lampan inte lyser. Det beror på att jag lyckats kortsluta delar av hemmet. Först försökte jag nämligen montera en strömbrytare på sladden, vilket jag gjort tidigare och trodde mig kunna. Det ledde till att en säkring gick, så att några eluttag, taklamporna i köket och hallen samt två av spisplattorna blev strömlösa, när jag försökte släcka lampan. Jag har inget proppskåp i lägenheten, så jag har inte själv kunnat göra något åt saken och trots att jag felanmält har jag inte fått det åtgärdat idag heller. Tur i oturen att kyl och frys är på en annan säkring, så de funkar i alla fall. Mitt ständiga motto "hur svårt kan det vara?" ska kanske appliceras med viss försiktighet på just elinstallationer i fortsättningen...

14 kommentarer:

 1. Haha, du är härlig du. /linda g

  SvaraRadera
 2. oj oj oj, tur i oturen alltså. Det vore ju katastrof om frys och kyl blir strömlösa.
  Lampan är i alla fall cool.

  SvaraRadera
 3. Ursnygg lampa! Hoppas elen är tillbaka snart också.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Haha så det var därför du var strömlös... Sjukt cool lampa i alla fall!

  SvaraRadera
 5. Fick mig ett litet leende nu! Kan ju gå så när själv är bäste dräng, jag är också en sådan som gärna KAN SJÄLV =)

  SvaraRadera
 6. Usch tur du inte fick en stöt eller nåt!

  SvaraRadera
 7. Låter som något jag säkert också skulle ha lyckats med... Fin lampa blev det ju hur som helst! Kan du inte visa en bild där den lyser sen? Gissar att det kommer bli väldigt fina skuggor och ljus!

  SvaraRadera
 8. En gång skulle jag också fixa min egen lampa och vaknade upp två meter från eluttaget. Sen dess no more el-diy för mig:) oavsett om den lyser blev den fin!

  SvaraRadera
 9. Snygg lampa! (men kanske bäst att lämna installationen åt proffsen ;)

  SvaraRadera
 10. Tur att du inte fick en stöt! Men snygg lampa! Hoppas att strömmen kommer tillbaka idag.

  SvaraRadera
 11. Vilken snygg! Har haft en rivjärnslampa i tankarna länge, men aldrig kommit längre än till att ha rivjärn till den - men nu när jag ser en färdig blir jag ju supersugen att se om även jag kan ro projektet iland!

  Och tja, ja just el hör nog till de (få) saker jag inte gärna ger mig på själv...

  SvaraRadera
 12. Fin, fin och kul lampa! Visst, klart roligare med ljus, men tur i oturen ändå att det inte blev några allvarligare fel. Hoppas du snart fått elfelet åtgärdat! Tack för popnittips, förresten! Har provat, med framgång

  SvaraRadera
 13. Åh herregud. Det var vågat med elen. Men lampan var läcker. Säkert ännu läckrare med el.

  SvaraRadera
 14. Fin lampa! hoppas att det löser sig med kortslutningen :) tycker om ditt motto... ja menar har man aldrig prövat så har man ju inte lärt sig något :) :) Det är ju av misstagen man utvecklas :)
  KRam
  HElena

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails