måndag 30 april 2012

Färgglada lappar.

Eftersom jag inte hunnit åstadkomma något nytt återbruksprojekt den här veckan och har det här lapptäcket liggande obloggat så slänger jag in det som veckans bidrag till återbruksutmaningen. Lapptäcken måste ju ändå vara ett av de mer klassiska exemplen på textilt återbruk.
Det här projektet skymtade förbi häromveckan i sin begynnelse. Till slut blev det ett litet täcke på 50x70 cm, som nu har åkt till Göteborg och min barndomsbästis lilla barn, som föddes i fredags och därmed rent statistiskt kan vara svenne nummer 9,5 miljoner. Jag tänker mig att storleken både kan funka att ha i vagnen, att sitta och leka på när man blir lite större, att leka tittut under några månader senare och kanske ha som snutte eller mysfilt ännu lite längre upp i åldern.
Samtliga lappar är från gamla örngott. Baksidan är en bit påslakan som jag bytt till mig av Emma (samma tyg som baksidan av bilmattan för övrigt). Täcket är quiltat med ett tunt lager vadd och kantat med ny, fast second hand-fyndad, snedslå. Jag är nöjd och tycker själv att det blev väldigt fint med blandningen av alla färger.

14 kommentarer:

 1. Helt klart kan du vara nöjd. Jättefint.

  SvaraRadera
 2. Jättejättejättefint!!

  SvaraRadera
 3. Vilket fint hedersomnämnande till den presumtiva 9,5 miljonerssvennen!

  SvaraRadera
 4. Härlig blomblandning :) Fint med många färger, det är ju så där lapptäcken ska vara!

  SvaraRadera
 5. Fint täcke :) lappteknik är så roligt att sy och det blir så fint:)

  SvaraRadera
 6. Kalasfint och så praktisk, gamla tyger innehåller ju också mindre "jox".

  SvaraRadera
 7. Härliga färger :) Vilket fynd att hitta sneslå på secondhand, perfekt!

  SvaraRadera
 8. Jag håller med dig om att blandningen av färgerna blev riktigt bra. Du vågar vara djärv i dina tygval, och det märks att du inte är rädd för att blanda olika färger och mönster. Riktigt tjusigt!

  SvaraRadera
 9. Tänk vad glad din barndomsvän ska ha blivit över det där fina täcket!

  SvaraRadera
 10. Oh, vad snyggt!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails